Van het pad af, een reisboek over een auto dat leest als een trein

Reis met Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels mee naar Zuidoost-Azië in een verroeste Land Cruiser, een rit van 75.000 kilometer door 15 landen in 3,5 jaar. ‘Van het pad af’ is een avontuur met een open einde.

De reis

Karin-Marijke en Coen groeien allebei op in Twente maar leren elkaar pas kennen als ze in de dertig zijn, op een avond in de kroeg. Acht maanden later vraagt Coen haar om met hem op wereldreis te gaan. Net als Coen moe van de ratrace en toe aan een grote verandering in haar leven, zegt Karin-Marijke volmondig ja. Ze kopen een oude Land Cruiser, lappen ‘m op en stappen in met het vage idee om zover mogelijk naar het oosten te rijden als op het continent mogelijk is. Op de kaart is dat China, of Vietnam. Of ze daar kunnen komen? Ze hebben geen flauw idee.

Leestip:  Op avontuur in - Nieuwe reeks reisboeken voor gezinnen

Van ongekende gastvrijheid in Turkije en Iran naar unieke belevenissen in het weinig bereisde Pakistan, Bhutan en Tibet. Van knallende ruzies over elkaars rijstijl naar eensgezind genieten van de prachtige mensen die hun pad kruisten en bij wie ze te gast zijn. Ze reizen een jaar door India en ontkomen aan een bomexplosie in Bangladesh, maar niet aan malaria. In Cambodja zwerven ze door oerwouden bezaaid met landmijnen en in Laos verdwalen ze op de voormalige Ho Chi Minh-route.

Voor wie die zich afvraagt of het echt kan – alles achterlaten, de wijde wereld intrekken en vertrouwen hebben in wat er op je pad komt – dit verhaal is voor jou. Bekijk het filmpje, lees het eerste hoofdstuk en bestel het avontuur op: landcruisingadventure.com

Ada Rosman-Kleinjan, auteur van de Wombat reisboeken schrijft over ‘Van het Pad af’:
“‘Men reist niet in afstand, maar in emoties’. Dat heb ik jaren geleden eens gelezen. Het boek ‘Van het pad af’ heeft alles waar een goed reisboek aan moet voldoen. Humor, zelfspot, genieten, ergeren, balen, afzien, plezier hebben en dankbaar zijn tot in je tenen dat je dit samen met de allerliefste mag beleven. Soms kwam alles samen in één hoofdstuk. Zoals gezegd, men reis niet in afstand maar in emoties!” ~Ada Rosman-Kleinjan

Leestip:  Een gezin van 6 in 1 camper - Een bus vol avonturen
Over de auteurs

Kort nadat ze elkaar ontmoetten, verruilden Karin-Marijke en Coen hun reguliere leven voor een nomadisch bestaan. Ze combineren het reizen met hun werk als freelance duo en delen verhalen en foto’s in auto- en reistijdschriften waaronder ruim vijftien jaar voor 4WD Magazine.

Bibliografische gegevens

‘Van het paf af’ telt 383 pagina’s, inclusief 32 pagina’s met kleurenfoto’s en routekaarten van elk land.
ISBN 978909034213131
prijs €24,95 incl. btw
Te bestellen op: https://landcruisingadventure.com/vanhetpadaf

Meer reisverhalen

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in