Vakantiebeurs met de billen bloot

Bijna 2 miljoen Nederlanders trekken tijdens recreëren de kleren uit. De Vakantiebeurs gaat met de billen bloot en zet in het nieuwe Blootstraatje in hal 7 naaktvakanties in het zonnetje samen met belangenbehartiger van naaktrecreërend Nederland NFN en touroperator Internatuur. Vreemd is die aandacht voor bloot vakantievieren niet, want volgens NFN doen bijna 2 miljoen Nederlanders tijdens het recreëren de kleren uit. 1 op de 8 gaat dus zo nu en dan met de billen bloot en dan mag de Vakantiebeurs natuurlijk niet achterblijven!

“Het Blootstraatje op de Vakantiebeurs is er voor iedereen die meer wil weten over deze vorm van recreëren”, vertelt Vronie Hoven van NFN, een organisatie met bijna 58.000 leden. “Als Nederlandse belangenbehartiger maken wij ons hard voor het behoud van naaktstranden, maken wij naaktrecreatie bespreekbaar en geven wij informatie over wat er kan en mag en waar dat kan. Zo toont onze website 1.200 locaties wereldwijd en in Nederland alleen al zijn er bijna 100 officiële naaktstranden en meer dan 60 campings en accommodaties. Kijk je in Europa dan zie je dat het groot is in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Italië en vertegenwoordigers van accommodaties uit die landen zullen dan ook aanwezig zijn in het Blootstraatje. Éen kanttekening bij Italië: daar is het net iets minder open en bloot, omdat de Paus daar kennelijk nog veel invloed heeft”, lacht Hoven.

Steeds populairder onder jonge stellen en gezinnen

Over lachen gesproken: “Natuurlijk krijgen wij standaard grappen en grollen te horen, maar echt lacherig wordt er niet meer over gedaan. Bloot is er gewoon voor iedereen die zich daar fijn bij voelt. De laatste tijd zien we ook dat er veel meer jonge stellen en gezinnen informatie aanvragen. Wie kent het vrije gevoel van zwemmen in je nakie bijvoorbeeld niet? Juist voor de mensen die het prettig vinden om zo af en toe zonder kleding van hun vrije tijd te genieten, is NFN zelfs een nieuw merk gestart. Met BlootGewoon! brengen we producten, diensten en informatie in de markt die goed aansluiten bij de moderne levensstijl die voor veel dingen openstaat en waar vrijheid, respect voor ieders keuze en genieten hoog in het vaandel staan!”

Leestip:  Camperbeurs Hardenberg groeit door, alle zeven beurshallen in gebruik
Vraag veel groter dan aanbod

“Slechts weinigen realiseren zich hoe groot die naturistenmarkt is”, stelt eigenaresse Christy-Anne Kniestedt van touroperator Internatuur. “De vraag is veel groter dan het aanbod. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Kreta, waar duizenden hotels staan, dan is er daar maar één naturistenhotel te vinden. Dat weet zo’n hotel ook en dus zie je dat terug in de kamerprijzen. Vaak ligt zo’n hotel ook afgelegen, zodat transfers van de luchthaven langer duren en dus prijziger zijn. Dat maakt naturistenvakanties soms wat duurder. De meeste mensen die bloot op vakantie gaan zijn overigens kampeerders. Die boeken bij ons of rechtstreeks bij de camping en dat hoeft niet duurder te zijn dan een vakantie met kleren aan. Wij proberen echter steeds nieuwe producten te bieden. Zo hebben we nu twee singlereizen op het programma. Dat zijn geen reizen om je toekomstige partner te ontmoeten, maar puur om als naturist ook een mooie rondreis te kunnen maken met accommodaties waarin je naakt kunt recreëren.”

Leestip:  Recreatie Vakbeurs: eerste vijf segmenten van de beurs compleet volgeboekt

“Zelf ben ik trots op de reis die we dit jaar naar Spanje organiseren, waarbij de groep enkele nachten verblijft in wat wij textielhotels noemen en aan het einde van de reis slaapt in een naturistenhotel met eigen naaktstrand. Een mooie combi, zeker als je naar Andalusië gaat, want dan wil je ook wat zien. Ook bijzonder is een naturistencruise dat we zelf de Blootboot noemen. Jaarlijks chartert een Amerikaanse organisatie een cruiseschip en wij verkopen die reizen in Nederland. Dit jaar is de cruise in de Caraïben op een schip van rederij Carnival Cruises. Vind je dat echter te grootschalig, dan bieden wij ook cruises op kleinere schepen.”

“Welke vraag je ook hebt over naaktvakanties, kom gewoon naar het Blootstraatje op de Vakantiebeurs”,  besluit Hoven die meteen lachend aangevuld wordt door Kniestedt: “En nu ga jij mij tenslotte natuurlijk vragen of wij op de Vakantiebeurs in onze blote kont gaan staan. Het antwoord is nee. Als het al zou mogen: ik zie de mensen die strandvakanties verkopen ook niet in bikini op de Vakantiebeurs rondlopen.”

Leestip:  nieuw: meerdaags fietsevenement in en rondom Koninklijke Jaarbeurs
Vakantiebeurs 2018

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten.

Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

Meer informatie op vakantiebeurs.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in