Trends voor 2018 volgens PaulCamper

Kamperen, campers en caravans: wat zijn de trends voor 2018 volgens PaulCamper?. Campers en caravans behoorden in 2017 tot de meest ingevoerde zoektermen op Marktplaats. Camper was zelfs nummer 2, caravan nummer 4. Kamperen is dus hot kunnen we wel zeggen. PaulCamper, het verhuurplatform waar particulieren hun camper kunnen verhuren aan anderen en waar iedereen de huurcamper van zijn keuze kan vinden, zet de trends voor 2018 op een rijtje.

 

1. Wanderlust

Zeg je kamperen, dan denken veel mensen nog steeds aan gezinnen en pensionado’s. Maar de millennials komen eraan! Zij zien kamperen als een ideale manier om het leven te ervaren. Met een camper doorkruisen ze Europa en bezoeken ze afgelegen plekjes of muziekfestivals. Meestal zijn zij nog niet kapitaalkrachtig genoeg om een camper te kopen, dus de opkomst van huurplatforms is ook voor hen een welkome vernieuwing.

2. Winterkamperen

Kamperen in de winter wordt steeds gangbaarder en er verschijnt ook steeds meer uitrusting die dit mogelijk maakt. Denk aan beter geïsoleerde campers en caravans, veilige mobiele verwarmingen en meer keuze in sneeuwkettingen. Niet onbelangrijk: steeds meer campings zijn geopend tijdens de wintermaanden, tegen een lager tarief dan je ’s zomers gewend bent.

3. Micro-avonturen

Vakantie hoeft niet lang te duren, soms is een weekend al genoeg om de stress van de afgelopen werkweek volledig te laten verdwijnen. Komend jaar zal naar verwachting een verdere toename zien in het aantal korte kampeertrips.

4. Thema-glamping

Waar veel millennials juist gaan kamperen vanwege het gebrek aan comfort, daar zien we tegelijk een toenemende populariteit van het al langer bekende glamping, luxe kamperen met moderne voorzieningen. In 2018 wordt glamping meer dan een stel luxe woningtenten op een groot grasveld. Er komen meer glampings met een thema, zoals kleinschalige glampings middenin de natuur, glampings bij de boer, winterglampings, milieuvriendelijke glampings en wie weet wat voor nieuwe soorten in 2018 nog meer het levenslicht zien!

5. Samen delen

De deeleconomie is sterk in opkomst en ook de kampeerbranche springt hierop in. Een goed voorbeeld is PaulCamper zelf, maar de trend is breder zichtbaar. Kleinschalig particulier aanbod (bed & breakfast, kamerverhuur, huisruil of -verhuur) stijgt*.

Over PaulCamper

paulcamperPaulCamper is het bemiddelingsplatform voor de particuliere verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn eigen camper “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbood. Inmiddels weten meer dan 10.000 huurders en 1.700 verhuurders hun weg te vinden naar het peer-to-peer verhuurplatform. Voor meer informatie: https://paulcamper.nl/.

Er zijn nog geen waarderingen opgegeven. Ben jij de eerste?

Wij waarderen je mening!

Laatste update:

1 REACTIE

  1. Verschuilen achter de regeltjes tot kunst verheven door PaulCamper. Zeer slechte ervaring.

    Na een onbedoelde boeking als gevolg van een fout via de bevestigingsmail of de website zelf, wordt door PaulCamper een ontzettend formele houding aangenomen waarbij geen sprake meer is van meedenken in oplossingen. De mannelijke telefonist bij PaulCamper heeft een bord voor zijn hoofd en toont nul inlevingsvermogen en verschuilt zich achter de regeltjes. Dit terwijl hij zelf aangeeft dat er maar drie minuten tussen de ongewenste boeking en de afmelding bij de huurder zit. Bijzonder formeel en kil. Zolang alles gaat volgens het verdienmodel kan een geweldige reiservaring opgedaan worden. Als het even lastiger wordt krijg je een zeer koude douche bij PaulCamper.

    De verhuurster van Campie is net zo ongevoelig voor een menselijke oplossing en heeft dat ook in de eerlijke negatieve review terug gekregen. Deze beoordeling heeft er precies een week opgestaan en is verwijderd door PaulCamper. Als dit de gebruikelijke werkwijze is van PaulCamper dan wordt een veel te rooskleurig beeld gegeven van de verhuurders met als doel veel omzet te genereren en niet een objectief beeld te geven.

    Bij nagaan van andere reviews bij PaulCamper blijkt dat er eigenlijk alleen 4 of 5 sterren staan. Het heeft er alle schijn van dat lagere beoordelingen verwijderd worden. Een waarschuwing hierover is dus op zijn plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *