Tegemoetkoming van Ford weggehoond door camperaars

Camperaars met een camper op basis van een Ford laten geen spaan heel van een tegemoetkoming van Ford voor de problemen die zij hebben met hun motor van het type 2.2 TDCi.

Dat is duidelijk geworden op een bijeenkomst met ruim tweehonderd Ford-bezitters, die gisteren in Soesterberg is gehouden. De organisatie was in handen van de NKC, Europa’s grootste camperclub.

Gedupeerden

De NKC is al maanden in gesprek met Ford, omdat gebleken is dat motoren van het type 2.2 TDCi van de bouwjaren 2006 tot en met oktober 2010 spontaan in de soep kunnen lopen. Ook bij relatief lage kilometerstanden kan een zuiger scheuren, waardoor de motor met veel rookontwikkeling op hol slaat, om vervolgens onherstelbaar kapot te gaan. Het vervangen van een motor kost doorgaans rond de 8.500 euro.

Leestip:  Zonder laadstress op EV-vakantie? Deze landen moet je kiezen!

De NKC heeft hier inmiddels 85 meldingen van ontvangen en eist dat Ford gedupeerden financieel tegemoet komt. Ook wil de NKC dat Ford met maatregelen komt waardoor camperbezitters weer met vertrouwen in hun camper op pad kunnen.

Ford houdt vol dat de problemen worden veroorzaakt door gebrek aan onderhoud, het tanken van inferieure diesel en een verkeerde rijstijl. Toch kwam het concern vlak voor de bijeenkomst met een voorstel om gedupeerden tegemoet te komen.

De tegemoetkoming Ford houdt in dat Ford mogelijk bereid zou zijn om een jaar garantie te bieden. Dit na een grondige inspectie van de motor, waarbij met name ook de verstuivers worden getest. De inspectie is echter op kosten van de camperaar, terwijl Ford nog geen harde toezegging heeft gedaan over de garantie.

Leestip:  Buitenluchtleven - buiten is dichterbij dan je denkt
NKC in overleg met Ford

Gedupeerden hadden geen goed woord over voor de tegemoetkoming van Ford. Ze ervaren de houding van Ford als: kom eerst nog maar eens flink wat geld bij ons uitgeven, dan gaan wij heel misschien garantie geven.

Een suggestie uit de zaal om met honderden campers naar de hoofdvestiging in Amstelveen te rijden, kon op een daverend applaus rekenen. Vooralsnog wil de NKC in overleg tot een redelijke tegemoetkoming van Ford voor de honderden gedupeerden komen.

De NKC is Europa’s grootste camperclub en heeft 45 duizend leden. Als vereniging behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto en de app Campercontact.

Kijk voor meer informatie op www.nkc.nl en www.campercontact.com.

Leestip:  NKC - Buscampers Hannes en Grote Hannes: hotel chic op wielen
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in