Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari 2019 is het mogelijk om een voertuig ook voor een periode van 2 of 3 jaar te schorsen. U hoeft de schorsing dan niet meer ieder jaar te verlengen.
Het voor een langere periode schorsen is vooral gemakkelijk als u een voertuig lang niet gebruikt, bijvoorbeeld als u het voertuig restaureert. Door te kiezen voor een langere schorsingsperiode bespaart u zich tijd en moeite. De jaarlijkse kosten voor schorsen blijven gelijk, of u nu voor 1 jaar schorst of voor 2 of 3 jaar.

Schorsing verlengen
U kunt een schorsing altijd verlengen. Dit kan al vanaf maximaal 6 weken voor de einddatum. De nieuwe einddatum is dan gelijk aan de einddatum van de oude schorsing plus 1, 2 of 3 jaar.
Online of via het loket

Een schorsing plaatsen, verlengen of opheffen kan makkelijk en snel via de website van de RDW. Kunt u het niet online regelen, dan kunt u terecht bij een kentekenloket of een RDW-keuringsstation of -balie.

Voertuigverplichtingen

Als u een voertuig schorst, dan bent u niet meer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen. De wegenbelasting stopt automatisch. De verzekering moet u zelf opzeggen. Het voertuig mag niet meer op de openbare weg staan of rijden. U kunt een schorsing op elk moment kosteloos weer ongedaan maken

Leestip:  Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?

kijk voor meer informatie op het RDW

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in