Ruim 20% minder interesse in kamperen

Ruim 20% minder interesse in kamperen dan vorig jaar, ondanks mooi weer.

Begin 2022 werd in Nederland 20,3% minder gezocht naar een camping dan in 2021. Dit ligt met name aan de gedaalde populariteit van binnenlandse bestemmingen. De interesse in een binnenlandse camping is vergeleken met vorig jaar bijna gehalveerd. Hiervoor in de plaats is een stijging te zien in populariteit van campings in Frankrijk, Italië en Spanje. De Nederlandse interesse in kamperen is in 2022 overigens wél groter dan in 2019, voor de Covid pandemie. Dit blijkt uit recent onderzoek van Digitenne.

20,3% minder interesse in kamperen, daling populariteit binnenlandse campings
Begin 2021 zochten meer dan één miljoen Nederlanders online naar een kampeerplek in het buitenland. Begin 2022 zagen we dit aantal bijna halveren. Hierdoor is de algemene interesse in kamperen afgenomen met 20,3%. Buitenlandse kampeerbestemmingen werden dit jaar overigens wel vaker naar gezocht dan in 2021. In maart van dit jaar werd bijna 2x vaker gezocht naar een buitenlandse bestemming dan vorig jaar. Vergeleken met dezelfde periode in 2019, voor de pandemie, is de populariteit van kamperen overigens bijna verdubbeld.

Zoekopdrachten campings

Frankrijk populairste kampeerland, gevolgd door Italië en Duitsland
Ruim 16% van alle kampeergangers zocht begin 2022 naar een camping in Frankrijk. Dit maakt Frankrijk de populairste buitenlandse kampeerbestemming. Daarnaast zijn zowel Frankrijk, als Italië en Duitsland dit jaar populairder dan in 2019, voor de Covid pandemie. De interesse in Italië groeide het allersnelst. Begin 2022 lag het aantal zoekopdrachten voor een Italiaanse camping 78% hoger dan begin 2019.

Leestip:  Ontdek Boerderijcamping Het Varsenerveld

Lees hier het hele onderzoek.

online zoekgedrag campings

 

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in