Pop-up camping de Nix Hoeve voor rust en ruimte

Ze heten je welkom bij de Nix Hoeve, de pop-up camping waar je heerlijk tot rust kunt komen in het heerlijke Genderense Landschap. De pop-up camping bestaat uit 5 ingerichte tenten, het silohuisje of het palen huis.

De plek waar je lekker tot rust kan komen in het heerlijke en rustige Genderense landschap. De Nix Hoeve is een combinatie van een kaasboerderij, bed & breakfast, natuurhuisjes en een pop-up camping.

Over de boerderij

Boerderij de lange Hoeve is opgericht in 1968. Het familiebedrijf is al eeuwen van vader op zoon doorgegeven en stamt vanuit het dorpje Genderen. Door de ruilverkaveling zijn boerderijen verplaatst vanuit de dorpskern naar de rand van het dorp. Hun huiskavel bestond toen uit 40 hectare er mocht een bedrijf gesticht worden, de koeien konden rondom het huis naar buiten om gras te eten en ook de oogst was dicht bij huis. Hun bedrijf is inmiddels uitgegroeid naar 250 melkkoeien en 100 stuks jongvee. Van alle melk die hun koeien produceren wordt kaas gemaakt voor Albert Heijn. In hun kaaswinkel wordt hun Boerenkaas verkocht zodat ze een goed beeld blijven houden voor smaak en beleving.

Leestip:  Eerste keer kamperen? De belangrijkste benodigdheden op een rij!

In 2018 kwam het land en de boerderij van hun buurman te koop en ze vonden het een goede stap het bedrijf verder te grondvesten. Het land grensde mooi aan hun land, de melkkoeien worden op De Lange Hoeve gemolken en er kan een groep drachtige dieren in de stal worden gehuisvest. De boerderij woning wilden ze al snel inzetten als Bed & Breakfast. Ook voor hun gasten is dit een mooie inkijk in het boerenleven.

Dit jaar wil de Genderense Hoeve uitbreiden en zijn ze gestart met het bouwen van een natuurhuisje, de Silo. De silo is gemaakt van gebruikte materialen, ook de silo zelf werd gebruikt in hun boerderij. De Silo is een enorm succes, met veel positieve reacties. Zodoende hebben zij besloten om een pop-up camping te creëren, waar de gast even tot rust komt en geniet van al het moois wat hun omgeving te bieden heeft!

Leestip:  Kole Tenttrailers voor alle tenttrailer kampeerders

pop-up camping

Omgeving

De pop-up camping ligt in het Land van Heusden en Altena in Noord-Brabant. De Hoeve ligt centraal in dit gebied en is daarom uitermate geschikt voor stedentrips naar bijvoorbeeld Den Bosch, sportiviteiten zoals wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden in De Loonsche en Drunense Duinen of de Biesbosch. Er zijn volop fietsroutes en fietsverhuurpunten dicht bij huis. Als je iets anders dan anders wilt, dan zijn er verschillende pontjes over de Maas waar je gratis gebruik van kunt maken. Verder is het ook mogelijk om een rondvaart te maken over de Binnendieze. Met mooi weer is recreatiepark de Kurenpolder in Hank een fijne plek om te genieten waar je helemaal tot rust kunt komen, zo ook aan het strandbad in Well. Wil je een bezoek brengen aan een bruisende stad, dan is Woudrichem een echte aanrader. Hier kun je tevens ook over de stadsmuren wandelen en een gezellig hapje eten. In de Efteling kun je ook een betoverende dag beleven (op 15 min. afstand).

Leestip:  De nationale kampeerdag: vier én ervaar het kampeergeluk

Zij heten je van harte welkom!

Website de Nix Hoeve: www.nixhoeve.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in