Permanent op een camping wonen; dit mag (niet)

Je ziet weleens van die heel leuke huisjes op een camping, of een fraaie stacaravan met een grote en nette tuin. Het lijkt dan wel alsof de bewoners er permanent wonen. En inderdaad, vaak is dat dan ook daadwerkelijk het geval.  Hoewel je in het nieuws nog wel eens ziet dat mensen uit hun huis of stacaravan worden gezet omdat dit niet is toegestaan, zijn er ook weer parken en gemeenten in ons land waar je wel gewoon permanent mag wonen.

Een tweede woning voor tijdelijk gebruik

In feite is een stacaravan of recreatiewoning een tweede woning voor tijdelijk gebruik. Sommige mensen blijven echter hangen omdat het ze prima bevalt. In bepaalde gemeenten mag dit wel of wordt het oogluikend toegestaan. Er zijn echter ook gemeenten waar dit ten strengste verboden is en waar ook handhavend opgetreden wordt. Soms moeten mensen op last van de gemeente voor een bepaalde periode de camping verlaten en de gemeente een ander woon- of postadres door moeten geven. In sommige gevallen mag je ook niet permanent op de camping wonen op last van de eigenaar van de camping.

Leestip:  De essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin
Bewoning is een aangelegenheid van de gemeente

Vanaf 2012 is het bij wet vastgelegd dat het al dan niet toestaan van permanente bewoning een gemeentelijke aangelegenheid is. Het is dus aan de gemeente of het permanente bewoning op een camping toegestaan is of niet. En per gemeente verschilt dat in ons land behoorlijk. En dat terwijl de groep mensen die permanent op de camping wil gaan wonen, alleen maar groeit.

Vraag Frits, de online hypotheekadviseur, om onafhankelijk hypotheekadvies

Die groep mensen die graag op de camping blijken te wonen kunnen natuurliefhebbers zijn of vrijheidszoekers maar ook mensen die geen hypotheek voor een huis wisten los te peuteren en er ook niet in slaagden een huurwoning te krijgen. Soms komen mensen op de camping terecht na een echtscheiding. Tenslotte is er nog een grote groep mensen die een vakantiewoning ziet als een belegging met een prima rendement. Als je kiest voor ikbenfrits, dé online hypotheekadviseur kun je voor je besluit om ook op de camping te gaan wonen eerst door Frits laten onderzoeken of je in aanmerking komt voor een hypotheek. Frits is onafhankelijk en zet offertes van dertig banken voor je op een rijtje. En word je aanvraag goedgekeurd, dan wikkelt Frits het verder voor je af.

Leestip:  Camping Otterlo & De Veluwe Natuurlijk genieten
 2.3/5 (4)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. Goede Middag
    Zelf heb ik mijn huis in Zwolle verkocht net voor de Corona tijd ,als overbrugging heb ik een jaar op de Gerner in Dalfsen gewoond om vandaar uit een nieuw huis te gaan kopen ,gezien de verhoging van de verkoop prijzen kan ik geen nieuw huis weer kopen ,
    Nu heb ik geprobeerd ergens anders een postadres te nemen in afwachting dat ik een huurhuis krijg in de plaats waar ik mij ingeschreven heb ,gezien de woningnood kan dat nog wel even duren ,ook wil ik mijn zomerhuis weer gaan verkopen .
    Is er misschien iemand die ook in de problemen is gekomen en wel een poosje van huisje wil ruilen ?? Neem dan contact op met onderstaand adres .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in