NKC Kampeerauto van het jaar 2019

Het Nederlandse publiek kiest campermodellen van Malibu, Knaus en Hymer tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019. Dat maakte de NKC, Europa’s grootste camperclub, op donderdag 17 januari bekend op de kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden.

Stemmen voor de camperverkiezing was mogelijk in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal. Dit jaar maakte een vakjury de voorselectie voor de verkiezing. Uit het aanbod van nieuwe campers in 2019 selecteerde deze drie exemplaren per categorie. Het publiek kon vervolgens via internet en op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs stemmen. Ruim vijfduizend stemmen werden uitgebracht.

Malibu buscamper

In de categorie buscamper is de Malibu Van Charming GT 640 LE het populairst. Met name dankzij het panoramaraam boven de cabine valt de buscamper op. Inzittenden hebben hierdoor een weids uitzicht. Bijkomend voordeel is meer hoofdruimte en daardoor een ruimtelijk gevoel. De camper heeft lengtebedden en is netjes afgewerkt, naar de maatstaven van het moederbedrijf Carthago.

Leestip:  Dethleffs XL Family A7872-2: met een zee aan ruimte

Malibu buscamper

Knaus halfintegraal

In de categorie halfintegraal gaan de meeste stemmen naar de Knaus Van Ti Plus 650 MEG. De Knaus heeft de onderscheiding voor een groot deel te danken aan de techniek van het basisvoertuig van MAN, dat identiek is aan de nieuwe Volkswagen Crafter. Verder zijn de goede rijeigenschappen en de hoogwaardige, solide en wintervaste opbouw doorslaggevend.

Knaus halfintegraal

Hymer integraal

De Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I is de winnende camper in de categorie integraal. De Hymer B Klasse heeft de nieuwe Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De 690 van deze serie heeft­ een queensbed, dat zowel in hoogte als in lengte te verstellen is. Dit om meer hoogte in de garage en extra loopruimte binnen te krijgen. Het lichtgewicht chassis maakt een vrijwel vlakke bodemplaat mogelijk en herbergt alle elektronica en de watertanks.

Leestip:  Blue Campers - Belgische platform voor camperverhuur

Hymer integraal

De buscamper en integraal staan tentoongesteld op de Caravana. Ze zijn daar nog te zien tot en met dinsdag 22 januari 2019 op de NKC-stand (3040). De Knaus Van Ti Plus 650 MEG staat helaas niet op de Caravana, omdat er op dit moment slechts twee prototypes van de camper zijn en deze op een andere Europese beurs staan. De camper is in productie en de eerste modellen kunnen elk moment geleverd worden.

Over NKC en Campercontact

De NKC is Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto. Met het internationale Campercontact.com faciliteert de NKC ruim twee miljoen Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats. Kijk voor meer informatie op www.campercontact.com en op www.nkc.nl.

Leestip:  Lengtebedden in compacte buscamper Clever Spirit 600
 4.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in