Nieuwe fietsroute: A Journey to Brittany opent in zomer 2023

500km langs onbekende baaitjes, gezellige plaatsjes en prachtige natuur.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bewegwijzering van de nieuwe fietsroute aan de Franse Westkust. Het parcours loopt door de regio Bretagne en is in totaal 500 km lang. Rode draad van de route is water. De fietser volgt de kustlijn of rivier en komt langs onbekende baaitjes, door prachtige natuur en langs onbekende plekken. De route is onderverdeeld in 6 etappes.

Van vooruitstrevende moderne stad Nantes naar ruige Bretonse kust
  1. Je gaat van start in de vooruitstrevende en kunstzinnige stad Nantes. Het eerste deel van de route loopt dan ook via langs de monding van de Loire langs verschillende moderne kunstwerken.
  2. De tweede etappe fiets je langs het strand langs chique badplaats La Baule, Pornichet met de pijnboombossen, Piriac sur Mer en via de zoutpannen van Guérande. Het zout van Guérande is wereldberoemd.
  3. De derde etappe volgt de wilde rivier de Vilaine en gaat langs het hooggelegen dorp La Roche-Bernard en de stad Redon.
  4. Hierna fiets je langs het kanaal Ille-et-Rance en de vele sluizen en typische Bretonse plaatsje zoals Dinan.
  5. Wat steiler is de volgende etappe tussen Saint Malo en Cancale.
  6. Het eindpunt de Mont Saint Michel, de wereldberoemde abdij gelegen op een rotsachtig getijdeneiland.
Leestip:  De mooiste gravelbike routes van de Tiroler Zugspitz Arena
Zoutzieder in Guérande Credits: A.Lamoureux
Zoutzieder in Guérande Credits: A.Lamoureux
Slaapadressen speciaal ingesteld op ontvangst fietsers

Verschillende fijne logeeradresjes zijn ingesteld op de ontvangst van fietsers. Ze zijn te herkennen aan het label “accueil vélo”. De adressen liggen altijd binnen 5 km afstand van de fietsroute, ze bieden een veilige plek voor de fietsen, een reparatieset indien nodig en mogelijkheid om de batterij van de ebike op te laden. Voor meer info kijk hier.

Moderne kunst langs de Loire Credits: Philippe Piron _LVAN
Moderne kunst langs de Loire Credits: Philippe Piron _LVAN
Fietsen en treinen

Vanaf verschillende plaatsen die op de route liggen is het mogelijk om te treinen. Ideaal wanneer je minder ver wil fietsen of liever alleen voor de wind fietst. In onder andere Nantes, Saint-Nazaire, Rennes, Saint Malo en Dinan is het mogelijk op de trein te stappen. Bovendien mag de fiets in Franse regionale treinen gratis mee.

Leestip:  E-bikebezitters laten fiets vaker thuis uit angst voor diefstal
GPX coördinaten

Via de handige website vind je linkjes naar de GPX coördinaten. Handig om direct in te laden op je fietscomputer zodat je direct van start kunt. Download hier de GPX coördinaten.

Over de fietsroute

De fietsroute Nantes Mont Saint-Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je mooie bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants. Kijk voor meer tips op voyage-en-bretagne.comNantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren.

 5/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in