Natuurcamping Ruigenhoek prachtig mooi natuurkampeerterrein

Kamperen bij Goed Kamp – Kamperen op één van de natuurkampeerterreinen van Stichting Goed Kamp betekent kamperen in alle rust, ruimte, natuur en eenvoud.

De stichting runt sinds 1952, dankzij de inzet van vrijwilligers, haar natuurkampeerterreinen. Hun vrijwillige beheerders verwelkomen u enthousiast op twee locaties!

Natuurkamperen

Ruigenhoek is een erkend natuurkampeer-terrein en aangesloten bij De Groene Koepel: één van de weinigen langs de kust. Een natuurkampeerkaart is verplicht en deze is beschikbaar op het terrein.

Huisdieren zijn op ons terrein NIET toegestaan.

Omgeving

Ruigenhoek is een prachtig mooi natuurkampeerterrein gelegen langs de kust. Rust, ruimte, eenvoud en natuur is voor ons belangrijk.

Op het terrein realiseren we dat door de verschillende kampeermiddelen op aparte velden te plaatsen. Zo heb je als tentkampeerder geen last van caravans, campers en auto’s. In het voorjaar geniet je er van de nachtegalen en andere vogels en in het najaar van de damhertenbronst en de vogeltrek.

Leestip:  Landgoed Meistershof in Drenthe genieten voor jong en oud

De lente is een uitgesproken tijd voor de liefhebbers van de bollenvelden. Er zijn prachtige routes uitgezet in de hele bollenstreek. De Keukenhof trekt altijd veel publiek en ligt op 5 km van ons terrein.

Heel vaak is het op Ruigenhoek redelijk goed weer, meer zon en minder regen dan elders. Volgens de plaatselijke bevolking komt dat door “het gat van De Zilk”.

Wat betreft natuur: hun terrein ligt pal aan de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Er zijn veel wandelmogelijkheden en jong en oud kunnen er aan hun trekken komen. Herten kijken is voor iedereen leuk.

Vlakbij de duinen kun je ook naar het strand lopen (4 km) door een prachtig afwisselend gebied. Het strand is breed en redelijk rustig. Met de fiets is het strand in 10 minuten te bereiken.

Leestip:  Camping De Oosterweide staat voor duurzaamheid

terrein ruigenhoek

Informatie

Ze hebben helaas geen mogelijkheid voor invalide personen. Er is een beperkte mogelijkheid voor minder validen om van het toilet en de douche gebruik te maken. Neem  vooraf met hun contact op over de mogelijkheden.

Op het terrein is een koelkast en zijn er aansluitingen voor het opladen van mobieltjes en accu’s voor tentkampeerders. De stroomaansluitingen voor kampeerders zijn alleen op het C-veld (caravans/campers) beschikbaar.

Op woensdag- en zaterdagavond verzorgt de beheerder voor de liefhebbers een kampvuur in de riante kampvuurkuil. Natuurlijk wel als het weer het toelaat.

Website Camping Ruigenhoek: www.goedkamp.nl – Ruigenhoek

 2/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in