Natuur en rust in een ontspannen sfeer

Nivon-Kampeerterreinen stralen natuur, rust en ruimte uit. Een groot deel is aangesloten bij het netwerk van circa 130 natuurkampeerterreinen. Nivon Kampeerterreinen liggen meestal op mooie bospercelen, waar soms ook een natuurvriendenhuis staat. Het Nivon beheert daarnaast gezellige, ruime familiecampings in toeristische regio’s Banjaert (Wijk aan Zee), De Gele Anemoon (Wijlre), Het Hallse Hull (Eerbeek) en Morgenrood (Oisterwijk). Op enkele kampeerterreinen zijn huisdieren in overleg toegestaan.

Het Nivon is een vereniging van mensen, die met elkaar en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Het Nivon is gebaseerd op de sociaal democratische beginselen en werkt graag samen met andere organisaties. Het Nivon heeft daarvoor afdelingen, landelijke werkgroepen, Nivon natuurvriendenhuizen en Nivon kampeerterreinen.

Het Nivon telt 20.000 leden en is lid van de NFI (Naturfreunde Internationale). Dit is het grootste internationale netwerk van mensen voor cultuur en natuur.

Leestip:  ANWB Reizen lanceert tweede reismerk: Fox

Waarom?

Het Nivon wil ruimte geven aan de kracht van mensen. Nivon activiteiten krijgen betekenis als je deze activiteiten horizontaal kan verbinden met de missie en de visie van het Nivon. Het Nivon kenmerkt zich als organisatie door zijn openheid en transparantie. De mensen gaan met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, gericht op kennis delen.

Het Nivon is een ledenorganisatie voor en door leden en bestaat dit jaar 92 jaar.

Hoe dan?

Het Nivon biedt veel activiteiten, plekken en producten die ruimte geven aan de kracht van mensen. Dit kunnen reizen zijn waarin we samen op avontuur gaan, maar ook thema-activiteiten zoals  eenouderweekenden, deze zijn terug te vinden bij de activiteitenkalender. Daarnaast hebben we natuurlijk onze natuurvriendenhuizen of boeken over LangeAfstandWandelpaden (LAW’s) zoals het Pieterpad.  Maar ook goede nieuwe ideeën zijn welkom: we zijn er tenslotte voor en door onze leden.

Leestip:  Bungalowtenten Vacansoleil blijven in Nederlandse handen

Het Nivon is lid van de NFI (Naturfreunde Internationale), het grootste internationale netwerk van mensen voor cultuur en natuur.

Voor wie?

Jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen, allochtonen, Nederlanders, natuurvrienden, mensenvrienden en meer: het Nivon is er voor iedereen die zichzelf en anderen wil versterken in hun zoektocht naar een eerlijke en groene toekomst.

Website Nivon

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in