Met het vliegtuig op vakantie naar de camping

De Route du Soleil staat vol met toeterende Fransen en de Autobahn is vol met haastige vakantiegangers die met 200km/h langs racen. Dit kan slechts één ding betekenen: het kampeerseizoen is in opkomst.

De nostalgische ervaring om met je auto over de befaamde snelwegen naar je camping te gaan, is leuk. Maar er is een andere oplossing.

Deze oplossing is niet alleen velen malen sneller, maar vaak ook goedkoper. En daarnaast hoef je nergens in de file te staan.

“Wat is deze miraculeuze oplossing?”

Met het vliegtuig naar de camping.

Je weet aan het einde van dit artikel waarom een vliegtuig eengoede optie is.

Vliegen naar de camping

Veel mensen zijn er principieel tegen, maar toch zien we dat kamperen en vliegen toeneemt in populariteit. En laten we eerlijk zijn: het is hele relaxte manier van reizen.

Ik bedoel:

● Je bent er in een paar uurtjes;
● Je hebt geen last van file;
● Vliegen is veiliger dan autorijden: al helemaal tijdens de zomerdrukte;
● In sommige gevallen is het goedkoper;
● En je weet dat je bagage altijd past.

Leestip:  ANWB Trekauto van het Jaar 2024: Kia EV6

Ik snap wel waarom mensen kiezen om met het vliegtuig te gaan als ik het bovenstaande lijstje zie. Daarnaast is lang parkeren op Schiphol Airport steeds goedkoper. Ook dat zorgt ervoor dat deze optie steeds toegankelijker wordt.

En begrijp me niet verkeerd: met de auto op vakantie is heerlijk en ik raad het niemand aan om daarmee te stoppen. Maar ik raad je wel aan om het een keer te proberen.

Persoonlijk doe ik het allebei. Als ik zin heb in iets meer luxe of als het echt hartje zomerseizoen is, dan ga ik met het vliegtuig. En als het rustiger is op de weg en ik meer tijd heb, dan ga ik met de auto.

Het is dus niet het een of het ander, maar het kan ook allebei.

Leestip:  Camping Holsteenbron in het mooie Zonhoven
Waarom camping vliegvakanties avontuurlijk zijn

Denk er maar eens over na:

Als je met de auto of camper of vakantie gaat, dan heb je altijd een vervoersmiddel. Dit maakt je mobiel en geeft je vrijheid. Maar het neemt ook je vrijheid weg – in een zekere zin.

Als je met het vliegtuig gaat dan kom je aan op je locatie en verder is het improviseren. Natuurlijk kun je busreisjes en treinreisjes plannen, maar toch ben je veel meer bezig met ontdekken; ontdekken hoe de bussen überhaupt werken en achterhalen of je wel in de goede trein zit. Je bent simpelweg gedwongen om te ontdekken en te improviseren. En dat is ook een leuke manier van kamperen.

Als je het nog nooit hebt geprobeerd, dan raad ik je zeker aan om het een keer te doen! Bekijk hier alle luchthavens en ontdek waarom deze vakanties zo populair zijn!

Leestip:  Picknickkleden een Must-Have voor op de Camping
 1/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in