Landelijk Atelierweekend op 24 en 25 juni

Een unieke kijk in honderden ateliers door het hele land

EZPress – Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de negende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland zetten hun deuren open. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

“Ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars ”

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct kunst te kopen bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Leestip:  Op reis in het land boordevol tegenstellingen: Reishandboek Tjechië
Deelnemende ateliers in eigen provincie

Meer dan 180 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 24 en 25 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.
In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.

Workshops, exposities en demonstraties

Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren.

Leestip:  Bergwereld vol sprookjesachtig mooie meren

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in