Koken op de camping

0

En daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt.

De nieuwe (gratis) kampeerkookboekjes van De Groene Koepel bieden soelaas: voor alleseters én veganisten.

 

Eenpansgerechten

Cover 10 receptenVanaf vandaag kunnen kampeerders twee verschillende kampeerkookboekjes downloaden van de websites van de Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten: een boekje met 10 veganistische recepten en een boekje met 10 recepten voor alleseters. De recepten zijn verzameld via een oproep aan kampeerders om hun favoriete eenpansgerecht in te sturen. Je vindt er klassiekers als wok- en pastagerechten, maar ook originelere maaltijden als ‘scrambled tofu’ of ‘cannellini crostini’. Allemaal bereidbaar door ervaren en minder ervaren campingkoks op een eenvoudig gasbrandertje en campingpannen.

Vegan recepten

Cover Vegan RececptenboekjeHet idee van een apart vegan kampeerkookboekje kwam van kampeerders die graag vakantie vieren op de Natuurkampeerterreinen of Trekkershutten. Niet alleen is een veganistische leefstijl goed voor de ecologische voetafdruk, maar ook is het bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt vooral goed uit als je met de fiets of te voet op vakantie bent.

Leestip:  Camper TV op ontdekkingsreis in Zwitserland
Duurzaam op vakantie

De 146 Natuurkampeerterreinen en 250 locaties met Trekkershutten in Nederland en landen vlak daarbuiten zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Deze stichting richt zich op duurzame manieren van vakantie vieren: in de natuur, zonder al te ver te weg te hoeven, en op locaties die zich bezighouden met duurzaam ondernemen, met aandacht voor cultuurhistorie en de natuurlijke omgeving.

De kampeerkookboekjes zijn gratis te downloaden, ook voor kampeerders die niet bij De Groene Koepel kamperen, van www.natuurkampeerterreinen.nl/kampeertips/kampeerkookboekjes-voor-veganisten-en-alleseters en www.trekkershutten.nl/kampeerkookboekjes-voor-veganisten-en-alleseters.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *