Kamperen in een huifkar op het Camp Resort bij Europa-Park

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Wat een geweldig leuke dagen hebben we gehad Op het Camp Resort van Europa-Park in Rust (Zuid-Duitsland). Met mijn gezin, met 3 jong volwassen kinderen, ben ik in de meivakantie richting Rust gereden om 3 dagen in het Europa-Park te vertoeven.

Het Camp Resort

We hebben overnacht, in een huifkar, op de camping van Europa-Park. Naast 220 kampeerplaatsen (verhard en gras) biedt het Camp Resort ook 28 tipitenten, 18 huifkarren en 7 blokhutten aan, dus echt voor elke vorm van kamperen kun je er terecht.

De camping is volledig in de stijl van het Wilde Westen. In de hele inrichting, de receptie, de saloon en het sanitair zie je dat er tot in het detail is nagedacht om je te laten wanen in de tijd van het Wilde Westen.

Het sanitair 

Op het terrein zijn 2 sanitair gebouwen en op welk moment van de dag je ook komt, het is altijd brandschoon en er zijn ruim voldoende toiletten en douches zodat je niet hoeft te wachten.

Leestip:  Franse bergdorpen verleiden de Nederlandse reiziger
De saloon

Het restaurant op het kampeerterrein is ingericht als een heuse saloon, waar je ’s ochtends kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds uitstekend kunt dineren met uiteraard een menukaart die helemaal aansluit bij het Wilde Westen.

De saloon van binnen op het Camp Resort

De huifkar

Zoals gezegd hebben we overnacht in een huifkar. Op het Camp Resort staan 2 verschillende huifkarren, een variant die volledig van hout is gemaakt en een variant met een tentdoek. De huifkar is basic, maar is helemaal prima.

De huifkarren op het Camp Resort

In de huifkar staan 2 stapelbedden (4 slaapplaatsen), een tafeltje met 2 krukjes en een kledingkast. Voor de wat killere periodes is er een elektrische verwarming (regelbaar) aanwezig in de huifkar.

Inrichting van een huifkar op het Camp ResortDe leukste tussenstop

Europa-Park in Rust ligt langs de A5 (+/- 600 km vanaf Utrecht) en ben je op doorreis van of naar Italië of Zwitserland dan is de ligging ideaal voor een tussenstop.

Europa-Park

Het pretpark Europa-Park is niet bij heel veel Nederlanders bekend en dat is gek, want het park bestaat al sinds 1975 en is met ruim 100 attracties en vele shows 8 jaar op rij uitgeroepen tot het beste attractiepark ter wereld. Daarnaast ontvangt het park elk jaar weer vele nationale en internationale prijzen.

Leestip:  Europa-Park pakt uit in 2024

Europa-Park is 140 hectare goot en onderverdeeld in 20 themagebieden (landen). Ook hier is weer oog voor detail en met 14 achtbanen verdeeld over de gebieden is er voor groot en klein veel te beleven. Met 90 restaurants verdeeld over de themagebieden zijn er volop eetgelegenheden waar je voor echt heel redelijke prijzen goed kunt eten en drinken. Ook hier sluiten de menukaarten aan bij het thema (land).

Niet dat het voor ons relevant was maar wel goed om te melden, honden mogen mee het attractiepark in en het park en de attracties zijn vrijwel overal obstakel vrij en rolstoelvriendelijk.

Zwempark Rulantica

Naast het attractiepark ligt een megagroot zwempark genaamd Rulantica. Met 38 glijbanen, faciliteiten voor de hele kleintjes, binnen- en buitenbaden, poolbars en restaurants kun je je een hele dag uitstekend vermaken.

Leestip:  De mooiste zeilroutes van Kroatië
Aanrader

Zoals ik deze review begon, eindig ik hem ook. We hebben een paar geweldige dagen gehad en het Camp Resort heeft aan meer dan onze verwachtingen voldaan. Europa-Park en Rulantica zijn beide een echte aanrader om te bezoeken.

Websites: Camp Resort, Europa-Park en Rulantica

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in