Kamperen combineren met het bruisende leven: Europese stadscampings

Sommige kampeerders hoeven niet per se in een bos, op een heide of tussen de olijfbomen hun tent of luifel op te zetten. Zij combineren hun kampeervakantie met winkelen en uitgaan in de grote steden. Liefst op een stadscamping die in of nabij het centrum ligt. In diverse prachtige steden in Europa is dat het geval.

 

Waarom in de stad?

Het zijn niet altijd de mooiste campings, die zich in de steden bevinden. Logisch, want kamperen en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en die laatste schittert hier meestal door afwezigheid. Toch kiezen kampeerders soms liever voor een veredeld parkeerterrein dan voor de glooiende heuvels, simpelweg omdat het geld scheelt. Vanzelfsprekend kan men ook kosten compenseren door voor een goedkope autoverzekering te kiezen, de bestemming op de lokale prijzen te baseren (in dat geval is de leuke stadscamping Eichholz in het dure Bern geen goed idee) of dagelijks zelf te koken. De stadskampeerder ontloopt ov-kosten, pakt eventueel de fiets en laat zich op een terras in het zonnetje zetten, zonder op de tijd te hoeven letten.

Romantisch Verona

Zoals bijvoorbeeld in Verona, waar binnen de eeuwenoude wallen van de stad van Romeo & Julia (lees hier meer over het beroemde balkonnetje) Castel San Pietro is gesitueerd. Een terrassencamping onder de bomen, waar gasten gebruik maken van een gemeenschappelijke keuken en genieten van het uitzicht. Voor campers en tenten is dit een prima plek, voor caravans is het terrein niet geschikt.

Antwerpen en Straatsburg

Dat is de stadscamping van Antwerpen wel, al ligt deze aan de overkant van de Schelde en is het best een aardige wandeling, onder de tunnel door, richting de Groenplaats, de Grote Markt of de Zoo. City Camping Antwerpen heeft wat meer weg van een parkeerterrein, al ligt er wel gras en bivakkeert men direct aan de rivier. Zo’n 470 kilometer verderop ligt Camping de Strasbourg weer wat dichter bij het centrum, al is dat qua natuur niet zo te merken gezien de vele bomen en struiken. Een korte wandeling leidt kampeerders naar hartje Straatsburg.

Praag en Kopenhagen

De fiets achterop de caravan, camper of auto biedt zoals gezegd meer mogelijkheden als het om stadscampings gaat. Eigen vervoer is immers zo gratis als het maar kan. In Praag ligt camping Camp Sokol Troja op fietsafstand van Kasteel Troja, de dierentuin en het niet te missen centrum. Over geld uitsparen gesproken: de horecaprijzen zijn hier beroemd laag. Dat is niet zo in Kopenhagen, waar aan de rand van het noordwestelijke centrum de receptie van Bellahoj Camping 24 uur per dag geopend is. Ook hier komt de fiets enigszins van pas. Al geldt dat uiteindelijk voor alle grote steden, wil men geld uitsparen.

 3.5/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in