Kampeerder startklaar volgens onderzoek ACSI

1

ACSI onderzoek toont aan: drukte verwacht op campings in augustus, september en oktober. – Kampeerders staan te popelen om naar de camping te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Europa’s campingspecialist ACSI onder ruim 10.000 Europese kampeerders. Hoewel verschillende kampeerders hun boeking al hebben geannuleerd geeft bijna 90% van deze kampeerders aan in 2020 van plan te zijn of tenminste te overwegen om te gaan kamperen.

Nederlandse kampeerder optimistisch

Ook Nederlandse kampeerders zijn optimistisch als het over kamperen in 2020 gaat. Zo’n 4.000 Nederlandse kampeerders namen deel aan het onderzoek. Van de kampeerders die nog niet geboekt hadden gaf de overgrote meerderheid een volmondig ‘ja’ als antwoord op de vraag ‘Ben je nog van plan om te gaan kamperen in 2020?’. “Dat hoge aantal is bijzonder”, benadrukt Ramon van Reine, CEO van ACSI. “ Te meer omdat deze vraag is beantwoord nog voordat het kabinet afgelopen week de opening van de Nederlandse campings per 1 juli aankondigde.”

Leestip:  Country Camp Voor een onbezorgde vakantie

Weg in eigen land

De populariteit van Frankrijk en Duitsland als kampeerland in 2020 is iets afgezwakt. Nederland is echter gestegen in populariteit, ruim 60% geeft aan in Nederland op kampeervakantie te willen gaan dit jaar. “Nederlandse campings merkten afgelopen week na aankondiging van de maatregel dat campings in Nederland vanaf 1 juli hun sanitairgebouwen weer mogen openen al direct een stijging in het aantal boekingsaanvragen”, aldus Ramon. “Ook wij kunnen die trend bespeuren op ons eigen boekingsplatform Eurocampings.nl. We merken ook dat er bij kampeerders veel onbegrip heerst over de overheidsmaatregel om pas op 1 juli het sanitairgebouw te openen. Ze begrijpen niet waarom je wel langs de weg bij een tankstation naar het toilet kunt en niet op de camping.”

De trend om in eigen land te kamperen zien we tevens terug bij de overige Europese kampeerders. “We zien ook een verschuiving in de periode. Waar de kampeerder eerder in mei en juni op pad wilde gaan, verwacht hij nu in augustus, september of oktober te kunnen gaan.”

Leestip:  Ruim 20% minder interesse in kamperen
Trouw aan de camping

De Europese kampeerder is trouw aan zijn favoriete camping. Er is veel begrip bij kampeerders voor de door campings aangeboden Corona-vouchers. Maar liefst 62% van de ruim 10.000 ondervraagde kampeerders geeft aan er begrip voor te hebben als een camping hen, gezien de uitzonderlijke situatie, een voucher aanbiedt voor de (aan)betaling in plaats van een terugbetaling.

Samen door de crisis

“We hebben het onderzoek gehouden omdat zowel ACSI als de campings moeilijk zicht konden krijgen op de kampeerplannen voor 2020. De boekingen waren immers vrijwel geheel stilgevallen. De intenties die kampeerders met ons deelden sturen wij naar ruim 10.000 ACSI-campings in heel Europa. Zij kunnen er hun voordeel mee kunnen doen. De campingbranche wordt momenteel zeer hard geraakt en alleen samen kunnen we ons door deze crisis heen slaan”, vertelt Ramon tot slot over het onderzoek.

Leestip:  Kamperen doe je in Frankrijk

Website ACSI: www.acsi.eu

 4.8/5 (6)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. In verband met werk (verpleegkundige op de corona afdeling van het streekziekenhuis) hebben we de laatste 3 weken van juni vakantie en daar zijn we ook echt wel aan toe. We willen nu graag in Nederland blijven, niet alleen omdat het hier ook prachtig is, maar ook om onze Nederlandse ondernemers te ondersteunen. Lekker rondtrekken met de caravan in eigen land in juni! Wij volgen, net als duizenden anderen het nieuws op de voet om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Er zullen vast recreatieondernemers zijn die al met creatieve oplossingen bezig zijn. Laat ze eens aan het woord in uw nieuwsbrief, een mooi platform om verder te delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in