Jonge camperbouwer uit Groningen slaat de handen ineen met grote autodealer

De gerenommeerde Peugeot dealer Nefkens is een samenwerking aangegaan met de Groningse startup VAN-Jorn. Vanaf deze week zijn de handgemaakte modulaire buscampers te bezichtigen in de Nefkens-showrooms in Groningen, Utrecht , Den Bosch en Nieuwegein. “Gevestigde bedrijven en kansrijke startups kunnen heel veel aan elkaar hebben”.

Inmiddels vier jaar houdt ondernemer Jorn Hofman (22) zich bezig met campers in- en ombouwen. Twee jaar geleden bouwde hij een werkplaats op het Suikerterrein in Groningen en sloeg met een jong team van technische mensen aan het ontwikkelen. Nu is VAN-Jorn klaar voor de volgende stap: “We gaan opschalen van twintig modulaire buscampers tot nu toe naar tussen de honderd en tweehonderd de komende drie jaar”.

Groningse startup VAN-Jorn

Gevestigde orde

Hofman neemt de bussen die tot camper omgebouwd worden af van de dealer Nefkens Peugeot. “Begin dit jaar had ik een mooi gesprek met de directeur van Nefkens Noord over hoe het is om als organisatie volwassen te worden. Hoe moeilijk het kan zijn om tegen de gevestigde orde op te boxen. Toen zei hij: Volgens mij is dit voor ons allebei een kans, laten we kijken of we samen wat kunnen ondernemen”.

Leestip:  De brandstoftransitie voor campers

Vanaf deze week zijn in de Nefkens-showrooms in Groningen, Utrecht, Den Bosch en Nieuwegein VAN-Jorn-campers te zien. “Wij verwachten dat veel nieuwe mensen hier kennis gaan maken met ons concept, en de mogelijkheden van een buscamper.”, vertelt Hofman. “Wij maken unieke huisjes op wielen, voor mensen die graag het avontuur opzoeken. In de inrichting werken wij met veel natuurlijke materialen en een minimalistisch design. Dat spreekt pas echt tot de verbeelding als je in een ingerichte buscamper staat. Dan begint het direct te kriebelen”.

Zelf samenstellen

De campers van VAN-Jorn bestaan uit losse modules waardoor mensen zelf een interieur kunnen samenstellen. De basis van de formule is een zelf ontwikkeld railsysteem waar van alles aan bevestigd kan worden. Bankjes, een bed, keuken- en wandmodules, bovenkastjes en lampjes. Inmiddels zijn er bijna dertig verschillende modules beschikbaar.

Leestip:  Mogelijk schadevergoeding voor eigenaren geïmporteerde sjoemeldiesel

Zelf samenstellen

In de Nefkens-showrooms in Groningen, Utrecht, Den Bosch en Nieuwegein staan al ingebouwde camperbussen met elk een eigen stijl. De showrooms zijn zonder afspraak te bezoeken. De Nefkens-medewerkers staan klaar om meer vertellen over de bussen en het interieur.

Over Nefkens Peugeot

Met 15 dealerbedrijven is Nefkens de grootste vertegenwoordiger van het merk Peugeot in Nederland. Nefkens is sinds 1878 actief in de autobranche. Het bedrijf biedt een breed scala aan auto’s en bussen voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Website VAN-Jorn: www.vanjorn.com

 4/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in