Internetten op vakantie: hoe voordelig kun je het maken?

Waar we voorheen een telefooncel opzochten om contact te maken met het thuisfront, gebruiken we tegenwoordig allemaal onze mobiele telefoon. Niet alleen tijdens een kampeervakantie in Nederland, maar ook in het buitenland. Bellen vanuit een Europees land is de laatste jaren steeds goedkoper geworden. De tijd dat we hier een telefoonkaart voor moesten kopen over de grens is voorbij! Ondanks het feit dat bellen vanuit het buitenland goedkoper is geworden, zijn er nog altijd kans om te besparen. Dat geldt niet alleen voor bellen op vakantie, maar zeker ook voor internetten op vakantie! In dit artikel lees je er meer over.

Combineer een WiFi-netwerk met mobiele data

Sommige zaken, zoals het bekijken van een film of het lezen van het laatste nieuws, kun je via een WiFi-netwerk doen. Kies bij voorkeur voor een netwerk welke beveiligd is met een wachtwoord. Tegenwoordig biedt vrijwel iedere camping en ieder hotel een dergelijke mogelijkheid aan. Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens. Moet je voor zo’n verbinding betalen, dan is het gebruik van mobiele data vaak voordeliger. Het gebruik van mobiele data is daarbij aan te raden, wanneer je bankzaken wilt gaan regelen of belangrijke mailtjes binnenhaalt. Je wilt voorkomen dat buitenstaanders mee kunnen kijken als het hen lukt het WiFi-netwerk te hacken.

Kies voor een sim only abonnement

De goedkoopste manier om mobiel te internetten op vakantie is het gebruik van een sim only abonnement. Bij zo’n sim only abonnement bepaal je vooraf hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je nodig hebt. Veel providers bieden je de mogelijkheid om het abonnement tijdens de looptijd ervan te verhogen. Het is afhankelijk van je beoogde verbruik van de mobiele data, welke sim only abonnement het meest geschikt voor je is. Denk aan het verschil tussen iemand die enkel bankzaken regelt via het mobiele netwerk en iemand die ook films of muziek streamt.

Je mobiele data tijdelijk verhogen

Naast de mogelijkheid om voor een sim only abonnement te kiezen, kan ook het tijdelijk verhogen van je mobiele data een optie zijn. Onder meer Vodafone is een provider die je deze mogelijkheid aanbiedt. Vodafone werkt met zogenaamde Blox. Deze kun je iedere maand activeren en vervolgens weer uitschakelen. Met deze Blox krijg je voor een vast bedrag een bepaald aantal gigabytes aan mobiele data extra in die maand. Handig, wanneer je de ene maand veel meer mobiele data verwacht te verbruiken dan de andere. Het upgraden van je abonnement is in deze gevallen vaak niet interessant.

 4/5 (9)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

 1. Verhaal is helder, maar ik heb een toevoeging.
  Soms krijg je op een campinge één code en moet je elk apparaat in- en uitloggen. Dus steeds één apparaat tegelijk gebruiken.
  Het is mogelijk om met de verstrekte code een eigen te maken, zodat er meerdere apparaten tegelijk in kunnen Allemaal afhankelijk van het aangeboden wifi-signaal.
  ALFA Network ALFA Network Wifi Camp Pro 2 V2 is de naam van de set waarndit mee kan.
  Nogmaals: je wifisignaal moet goed zijn!
  Mijn ervaring is dat het simpel en perfect werkt. Tot een afstand van wel 25 meter rond de caravan heb je wifi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in