HomeCamper en Campspace gaan samen

HomeCamper en Campspace gaan samen verder als Europa’s nummer 1 boekingplatform voor micro-kamperen

HomeCamper en Campspace, twee pionierende peer-to-peer platforms in de micro-kampeerindustrie, kondigen hun strategische fusie aan. Hiermee ontstaat het grootste netwerk van privé-kampeerplekken in Europa. Het gecombineerde aanbod varieert van een plek om je tent of camper te plaatsen tot aan boomhutten, yurts of cabins. Daarnaast omvat de fusie ook de overname van het Duitse platform Camperland om op die manier de dominante positie in Europa verder te verstevigen.

Samen bieden HomeCamper en Campspace nu:
  • 75.000 boekbare plekken in meer dan 45 landen
  • Een netwerk van meer dan 13.000 verhuurders
  • Meer dan 1 miljoen boekers uit meer dan 100 landen
Micro-kamperen: Al jaren een groeiende niche

HomeCamper en Campspace, beide opgericht rond 2016, zijn de marktleiders in respectievelijk Frankrijk en de BeNeLux. Micro-kampeerplekken zijn locaties bij particulieren of zeer kleinschalige professionele verhuurders. HomeCamper biedt met 8.000 verhuurders in Frankrijk, Spanje en Italië dezelfde kleinschalige kampeerervaring aan als Campspace met haar 4.000 verhuurders in de BeNeLux en Duitsland. De COVID-19 periode gaf een enorme boost aan deze manier van kamperen. Ook na de pandemie heeft de groei doorgezet. In 2023 verkochten de twee bedrijven samen honderden duizenden overnachtingen.

Leestip:  Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid
Fusie zorgt dat micro-kampeerders door heel Europa kunnen boeken

Dankzij het samenvoegen van HomeCamper en Campspace op één platform, kunnen kampeerders nu unieke en kleinschalige kampeer ervaringen door heel Europa boeken. Daarnaast profiteren de verhuurders van beide platforms van toegang tot een grotere groep kampeerders uit de belangrijkste Europese markten. Kampeerders uit Frankrijk, Duitsland en de BeNeLux boeken jaarlijks 235 miljoen overnachtingen, waarvan 70% binnen dezelfde landen (Eurostat, 2022).

CEO van HomeCamper, Etienne de Galbert: “We zijn enthousiast om de krachten te bundelen met Campspace. Deze fusie is een belangrijke mijlpaal in onze missie om ongeëvenaarde kampeer ervaringen te bieden. Samen creëren we een sterkere gemeenschap die verhuurders en kampeerders in heel Europa ten goede komt.”

CEO van Campspace, Hugo van Donselaar: “Met deze fusie hebben we fantastische aanwezigheid in de belangrijkste Europese kampeerlanden. Bovendien kunnen we deze meest duurzame manier van reizen verder bekend maken onder een grotere groep reizigers en verhuurders.”

Leestip:  Avontuurlijk kamperen
Overname van Duitse Camperland

Naast de fusie brengt de overname van Camperland, een toonaangevend Duits micro-kampeerplatform met meer dan 1.000 verhuurders, een schat aan lokale expertise en een loyale gebruikersbasis. Deze strategische zet versterkt de leidende positie van de gecombineerde entiteit in Duitsland, een van de belangrijkste markten. Bovendien geven we de voormalige groep boekers van Camperland toegang tot alle locaties in de BeNeLux en Frankrijk.

Het bedrijf gaat verder onder de naam HomeCamper | Campspace.

Over HomeCamper

HomeCamper, opgericht in 2014, is een toonaangevend platform voor het boeken van privé-kampeerplekken. Het verbindt kampeerders met verhuurders die unieke buiten ervaringen aanbieden. HomeCamper is actief in diverse landen in Europa, waaronder Frankrijk, Spanje en Italië.

Over Campspace

Campspace, opgericht in 2016, biedt kampeerders buitengewone outdoor-avonturen en een breed scala aan privé- en duurzame kampeerplekken. Het platform is actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Leestip:  Negen goede redenen om te gaan kamperen in Zweden
 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in