Hoeveel motorrijtuigenbelasting (mrb) moet ik betalen?

Hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, hangt af van een aantal factoren. Wilt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, dan kunt u gebruikmaken van de rekenhulp voor motorrijtuigenbelasting. Beantwoord de vragen in deze rekenhulp en klik op ‘Bereken’. Is een vraag niet duidelijk? Klik dan op het vraagteken voor meer informatie.Hoe hoog de motorrijtuigenbelasting is voor uw vrachtauto, kunt u opzoeken in de tabel voor motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto’s.

CO2

Heb je een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, dan betaalt u geen motorrijtuigenbelasting. Heb je een personenauto met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer? Dan geldt een halftarief. Dit betekent dat je de helft van het tarief voor een gewone personenauto betaalt.

Kentekencard: verandering aanduiding gewichtsklasse

U krijgt bij aankoop van een nieuw of gebruikt motorrijtuig een kentekencard (de kentekencard vervangt het papieren kentekenbewijs). Is op uw kentekencard het gewicht in de rubriek ‘Massa rijklaar’ ingevuld? Trek dan daarvan 100 kg af om de gewichtsklasse te bepalen. Meer informatie over de kentekencard vindt je op de site van de RDW.

Leestip:  ANWB bundelt krachten met ADAC en TCS in kampeersector
Gewicht hybride auto’s

Wilt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting je moet betalen voor uw hybride auto? Trek dan 125 kg af van het ledig gewicht van die auto. Hebt je al een rekening van de belastingdienst ontvangen? Dan hebben ze al rekening gehouden met die aftrek van 125 kg.

Motorrijtuigenbelasting betalen

belastingdienstlogoJe kunt de motorrijtuigenbelasting op 2 manieren betalen: via een automatische incasso. Als u een machtigingsformulier invult, schrijven ze elke maand de motorrijtuigenbelasting automatisch van uw rekening af of via een acceptgiro.

Voor het uitrekenen van de motorrijtuigenbelasting

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in