Hoe maak je een jaar om te vergeten onvergetelijk?

De gezelligste periode van het jaar ziet er deze winter een tikkie anders uit. Maar hoe gezellig die precies wordt, dat hangt af van jou. Want waarom bij de pakken neerzitten als je knus en sfeervol kerst kunt vieren in een camper van Camptoo? Het glas is halfvol – natuurlijk met glühwein of warme chocolademelk.

De kans op een ouderwetse kerst met kalkoen uit de oven en familie rondom de kerstboom wordt steeds kleiner. En dat is soms moeilijk te verteren, want na maanden van social distancing en leven in een bubbel, kijken we allemaal  uit naar quality time met de familie. Maar de keuze is aan jou: Wordt dit een kerst om snel te vergeten of een kerst om nog jarenlang aan terug te denken?

Een last-minute reisje met een camper van Camptoo kan het ideale alternatief zijn. Lange wandelingen in de uitgestrekte wouden met de wanten aan en struinen in de duinen, heuvel op, heuvel af. Waarmee we maar willen zeggen: het kerstgevoel ontpopt waar jij de camper neerzet. De enige voorzorgsmaatregelen die je moet treffen…laagjes mee. Dikke donsjas, laarzen met gevoerde binnenkant en een wintermuts die tot ver over je oren past.

Leestip:  Vernieuwde Adria Twin Max buscampers op MAN

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg gaat vandaag niet op. Richt de binnenkant van de camper net zo sfeervol in als dat je met je huiskamer gewend bent. Dim het licht, zet kaarsen op batterijen op de tafel, hang engeltjes met trompetten aan de grepen van de kastjes, leg wollen kleedjes op de banken en laat een boemeltreintje door het gangpad puffen. Maar ook de buitenkant wacht op een winterse metamorfose. Laat de camper glinsteren met lichtslingers, zet een rendier op de disselbak en vergeet vooral de dennenboom op het campingveldje niet op te leuken.

En het kerstdiner dan? Beschik je over een oven in de camper dan hoef jij je helemaal niet druk te maken om het avondmaal, maar ook zonder oven zijn er opties. Want waarom niet gezellig winterbarbecueën? Maak een spannend kampvuur en wrijf je handen warm terwijl de kalkoen gefileerd en gemarineerd op de grill ligt te spetteren. Maar de plaatselijke horeca ondersteunen is natuurlijk ook een mooi gebaar. Laat jouw kerstdiner bezorgen op de camping bezorgen door een lokaal restaurant. Speel spelletjes, kijk Home Alone, drink warme chocolademelk en zoek gezellig elkaars warmte op.

Leestip:  Vans & Co heerlijk genieten van alle vrijheid

Maar geen kerst is compleet zonder een feel-good-momentje. Zet je ouders of schoonfamilie in de schijnwerpers door ze te verrassen met een onaangekondigd spoedbezoekje, op gepaste afstand. Rijd met je sfeervol verlichte kerstcamper het plantsoen in en zing samen – zij vanuit de deuropening, jullie vanaf het opstapje van de camper – Stille Nacht, en proost met glühwein. Het enige dat je hoeft te doen voor een unieke, eenmalig andere kerst is het knopje om te zetten. Vergeet de Summer of 69, de Winter van 20 is waar we nog decennialang over na gaan praten.

Of jouw voorkeur uitgaat naar een comfortabele luxecamper compleet met keukenblok of juist een kleine caravan voor een knusse kerst, de keuze is aan jou. Op de website van Camptoo kies je de camper of caravan die bij jou en jouw reissamenstelling past. Ook niet onbelangrijk: op de blog en het YouTube-kanaal van Camptoo vind je waar je op moet letten als je gaat kamperen in de winter.

Leestip:  NKC - Frankia Platin Pure: versoberd vlaggenschip

Website Camptoo: www.camptoo.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in