Er zijn al heel veel dingen waar je over na moet denken voordat je op vakantie gaat. Je bestemming, welke bagage je meeneemt, op welke manier je gaat reizen en nog veel meer. Maar denk je ook aan zoiets vanzelfsprekends als betalen op vakantie?
In dit artikel zetten we de meest voorkomende betaalmanieren op een rij.
Met je pinpas
Als je thuis bent is je pinpas waarschijnlijk de meest gebruikte betaalmethode voor je. Gelukkig kun je op vakantie gewoon doorgaan met betalen op de manier die je gewend bent. In verreweg de meeste landen en gebieden kun je namelijk terecht met de pinpas zoals wij die dagelijks gebruiken. Dat scheelt veel moeite en stress op vakantie.
Met een creditcard
Bij het voorbereiden op de vakantie hoort in veel gevallen ook dat je een creditcard meeneemt. Dat is een logische gedachte, want hiermee kun je op heel veel plekken in binnen- en buitenland betalen. Soms is zelfs alleen een creditcard een geaccepteerd betaalmiddel. Daarnaast wordt de kaart gebruikt als legitimatiemiddel wanneer je bijvoorbeeld een auto of scooter gaat huren op vakantie.
Een belangrijk voordeel van aankopen die je doet met een creditcard is dat ze meteen verzekerd zijn. Afhankelijk van het soort kaart dat je kiest, is dat 180 of 365 dagen. Mochten ze gestolen worden of beschadigd raken, dan vergoedt de verzekering van de creditcardmaatschappij de schade aan jou.
Met contant geld
Op één of andere manier lijkt het heel ouderwets om het over contant geld te hebben. Zelfs in de politiek zijn er flinke discussies over. Maar wanneer je op vakantie bent, zul je merken dat je hier en daar echt nog wel behoefte hebt aan wat munten en briefjes. Zo is bijvoorbeeld lang niet elke parkeerautomaat in het buitenland voorzien van een contactloos pinapparaat, zoals bij ons.
Ook wanneer je op een markt iets wilt kopen in het buitenland, of je ziet een souvenir op een kleedje bij het strand liggen, is contant geld eigenlijk de enige manier om een aanschaf te doen. Zorg dus dat je nog niet compleet overgaat op betalen met plastic pasjes, want het kan maar zo zijn dat cash nog steeds king is op de plaats van bestemming.