Goboony nu bij de absolute Europese top in reisbranche

Jaarlijks onderzoek Financial Times 1000 snelst groeiende bedrijven:

Camperplatform Goboony is bekroond met de tweede plek in de Europese reisbranche in de jaarlijkse lijst van de Financial Times met de 1000 snelst groeiende bedrijven. Zij moesten alleen de Franse onderneming NOCNOC voor zich dulden. Goboony realiseerde in drie jaar tijd (2017-2020) een omzet van vierhonderd procent. In dit onderzoek bekleden zij zo tegelijkertijd de nummer 1-positie in de reisbranche van Nederland. CEO Mark de Vos: “Prachtige uitkomsten, daar zijn wij al blij mee. Maar wij weten dat de jaren daarna alleen maar nog beter zijn geworden.”

De Financial Times, Britse zakenkrant, bracht afgelopen dinsdag samen met onderzoekbureau Statista voor de zesde achtereenvolgende keer de lijst met 1000 snelst groeiende Europese ondernemingen uit, met een terugblik op de periode 2017-2020. Hierbij namen ze de omzet onder de loep, die voor Goboony aan het einde van dit tijdsbestek maar liefst vijf keer zo hoog was als daarvoor. In de categorie ‘consumenten reisbranche’ klom Goboony hiermee naar plek nummer 2 van geheel Europa.

Leestip:  Autoregistraties Mei: aantal EV’s daalt met 12 procent
Nummer 1 in Europa

De kans is echter zeer groot, dat Goboony in dit onderzoek volgend jaar al naar plek 1 van Europa zal doorstoten. De Vos: “In het jaar 2020 ontdekten veel consumenten door de onzekerheid rondom corona de camper. Zij kozen voor dit vervoermiddel vanwege de optimale flexibiliteit van reizen. Dat jaar konden wij ook een absoluut record aan boekingen noteren. Het jaar 2021, dat nu nog niet is meegenomen in dit onderzoek, overtrof echter alweer het voorgaande jaar. We konden weer een alltime high boeken. Ook dit jaar zijn we wederom op recordkoers. Je kunt maar één conclusie trekken: de camper is bezig zich te vestigen als de volksauto voor onze vakanties.”

Gunstige toekomst

Ook de komende jaren zien er zeer gunstig uit voor Goboony. Met behulp van nieuwe investeerders vulde het bedrijf vorig jaar de kas tot bijna €10 miljoen. Hiermee richt het zich op verdere expansie in het buitenland. Nu al is Goboony marktleider in Nederland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Met hetzelfde doel voor ogen zijn activiteiten in Duitsland en Frankrijk gestart. Daarnaast zal Goboony in de nabije toekomst een aantal innovatieve verzekeringsproducten en andere waarde toevoegen. Met name de zorg voor het milieu heeft prioriteit. Een van de targets is dat in 2030 alle dieselcampers moeten zijn vervangen door elektrische versies.

Leestip:  Winnaars automotive innovation award 2024
Over Goboony

Goboony werd in 2015 opgericht in Utrecht. Oprichters Mark de Vos en Foppe Mijnlieff ontmoetten elkaar tijdens een camperreis in Nieuw-Zeeland en zagen dat er met een camper deelplatform een duidelijk gat in de Europese markt te bedienen was. Het bedrijf telt ruim 75 medewerkers en het platform telt meer dan 6.000 campers, van grote familiecampers tot aan vintage Volkswagenbusjes. Goboony onderscheidt zich van concurrentie door haar full-service propositie, bestaande uit een boekingssysteem, verzekeringen, borg- en schadeafhandeling en uitgebreide reisinspiratie, en wordt door haar gebruikers met afstand het best beoordeeld op onafhankelijke platforms zoals Trustpilot.

Website Goboony: www.goboony.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in