Eberspaecher Breezonic – krachtige airconditioning

Eberspaecher blaast de Breezonic productfamilie nieuw leven in met nieuwe modellen voor het verwarmen en koelen van recreatievoertuigen. In eerste instantie omvat het twee versies met warmtepomp in verschillende prestatieklassen voor individuele comfortvereisten. Gebruiksvriendelijke bedieningselementen zorgen voor een eenvoudige en flexibele bediening.

De Breezonic wordt van 25 augustus tot en met 3 september voor het eerst tentoongesteld op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Eberspaecher Breezonic – krachtige airconditionging systeem met warmtepomp

Eberspaecher blaast de Breezonic-productfamilie nieuw leven in met nieuwe modellen voor het verwarmen en koelen van recreatievoertuigen. In eerste instantie omvat het twee versies met warmtepomp in verschillende prestatieklassen voor individuele comfortvereisten. Gebruiksvriendelijke bedieningselementen zorgen voor een eenvoudige en flexibele bediening.

– Koelen en verwarmen met omkeerbare circulatie

– Twee productmodellen voor verschillende comfortbehoeften

– Duurzamere en efficiëntere R32-koelvloeistof

Het krachtige Breezonic-airconditioningsysteem zorgt te allen tijde voor comfortabele temperaturen in recreatievoertuigen en campers. Het combineert koeling en verwarming door middel van een warmtepompfunctie met omkeerbare circulatie. Eberspaecher heeft gekozen voor het koudemiddel R32 om het systeem te laten werken, dat steeds populairder wordt in Europa. Het is niet alleen efficiënter, maar met een 68 procent lager aardopwarmingsvermogen (GWP) is het ook veel klimaatvriendelijker dan standaard R410A. De toerentalgeregelde compressor zorgt voor een stille werking en een laag energieverbruik. Een soepele opstart vermijdt hoge stroompieken en voorkomt overbelasting van de voeding. Dankzij de keuze uit digitale interfaces in de unit – CI-Bus, RV-C of BLE – kan deze worden geïntegreerd in verschillende beheersystemen aan boord. De productfamilie zal vanaf begin 2024 vanaf serieproductie verkrijgbaar zijn.

Leestip:  Hier moet je op letten bij de aanschaf van een stacaravan
Twee versies voor individuele eisen

Twee modellen voorzien in verschillende comfortbehoeften en voldoen aan de bekende hoge normen van Eberspaecher. Met 2,5 kW koeling en 2,2 kW verwarmingsvermogen is de Breezonic 2500 ideaal voor gebruik in een mediterraan klimaat en met middelgrote voertuigen. Voor warme gebieden en grote binnenruimtes biedt de Breezonic 3500 3,5 kW koeling en 3,2 kW warmteafgifte. Beide versies hebben een plat, aerodynamisch ontwerp met een installatiehoogte van 25 cm. Eberspaecher is van plan de productfamilie in de toekomst uit te breiden met nog meer modellen.

Gebruiksvriendelijke bedieningselementen en functies

Er is een reeks opties ontworpen om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen. Het in het oppervlak geïntegreerde touchpanel kan worden gebruikt voor bediening op de unit zelf. Daarnaast beschikt de Breezonic-productfamilie over een optionele afstandsbediening en een bijbehorende Bluetooth-app waarmee bediening vanaf vrijwel elke locatie mogelijk is. De nachtmodus zorgt voor een stille werking voor een goede nachtrust, terwijl de eco-modus het energieverbruik nog verder optimaliseert. De functie voor het ontvochtigen van de binnenruimte verlaagt de luchtvochtigheid en zorgt zo voor een comfortabel binnenklimaat. Er worden verschillende ventilatorinstellingen gebruikt om de snelheid van de ventilator aan te passen aan persoonlijke voorkeuren.

Leestip:  Autoregistratie 2023: Groei door inhaalslag zet door
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in