Duurzaam toerisme ‘de Groene Vakantiegids’

De Groene Vakantiegids is een initiatief van stichting ECEAT, een organisatie zonder winstoogmerk en met als doel duurzaam toerisme te bevorderen. Sinds haar lancering in 1992 heeft de Groene Vakantiegids een groeiend aantal van meer dan 1500 accommodaties in 28 landen opgebouwd.

 

Doelstelling De Groene Vakantiegids

Bij de Groene Vakantiegids staat het ‘groener’ en milieuvriendelijker maken van een accommodatie voorop. Dit gaat hand in hand met het begrip ‘ecotoerisme’. Hierbij gaat het om kleinschalig toerisme zodat ook een volgende generatie van een plek kan genieten. Ecotoerisme heeft als doel dat milieu, natuur en landschap niet aangetast worden. Bovendien stimuleert ecotoerisme de plaatselijke economie.

Op zoek naar een unieke vakantie? Zomaar een weekendje weg? Rust, ruimte en natuur?

Op de site van de Groene Vakantiegids kan je kleinschalige, groene vakantieadressen in Europa vinden en in contact komen met hun eigenaren, beheerders. Ook kan je op deze site een papieren uitgave van de Groene Vakantiegids bestellen.

Leestip:  Tweedehandsauto steeds goedkoper

De Groene Vakantiegids biedt je meer dan 1000 bijzondere kampeer– en logeeradressen in 29 landen in Europa. De accommodaties zijn prachtig gelegen, vaak dicht bij of in natuurgebieden of eeuwenoude cultuurlandschappen.

Natuur, de rust en de ruimte centraal

ECEAT meent met Groene Vakantiegids een bijdrage te kunnen leveren aan een beter plattelandsmilieu, duurzaam landgebruik en behoud van waardevolle cultuur- en natuurlijke landschappen in Europa. Door de extra inkomsten uit het toerisme worden eigenaren van kleinschalige accommodaties in staat gesteld prachtige natuur- en cultuurlandschappen in stand te houden. Hoe verschillend de accommodaties ook zijn, altijd staat voor gasten de beleving van de natuur, de rust en de ruimte centraal.

Kijk eens op de site van de Groene Vakantiegids

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in