Camping Schloß Roßdorf ook voor motorliefhebbers

De kleine camping maakt onderdeel uit van Schloß Roßdorf. De oorsprong van het (Wasser)Schloß is in nevelen gehuld. Rond 780 wordt er al over een “Schloß, Castrum of Veste” gesproken, dat in het gebied een strategische ligging had.

Het was omringd door veel water en moerassen. Het (huidige) ontwerp van het Schloß gaat terug in de 16/17 eeuw. De dikke muren (140 cm dik) worden nog in de Middeleeuwen gedateerd. Een verbouwing (2de helft 1500) laat duidelijk de Renaissance kenmerken zien (vakwerkgevels en centrale ruimten). Een recent historisch onderzoek (2016) laat zien dat m.b.t. het Schloß het gaat om een tot dusver onbekend en zeer vroeg voorbeeld van “Historismus” in zuid Thüringen. In 1713 verwierf Johan Leopold von Geyso, Oberhofmeister van de hertog van Saksen-Coburg-Meiningen het slot. Eind 19e eeuw kwam het in handen van de Pruisische handelsminister von Berlepsch. Vanaf het einde van WO II tot de “Wende” (eind 1989), heeft het slot verschillende bewoners gehad o.a. Amerikanen, Russen, Duitse vluchtelingen en de overheid. Zo waren het gemeentehuis, de trouwkamer en de bibliotheek er in onder gebracht.

Leestip:  Huttopia presenteert haar tweede Nederlandse camping 
De camping Schloß Roßdorf

Het betreft hier een nieuw aangelegde camping incl. toiletgebouw (opening 2013). De camping biedt ruime plaatsen voor tenten, caravans en kleine campers. Elke plek is voorzien van een elektra-aansluiting (max. 10 Amp). Nieuw (2018) is een op de camping gerealiseerde overdekte afwasvoorziening incl. een watertappunt.

Voor de motorliefhebbers hebben ze een harde opstelplaats binnen de afsluiting van de camping. Voor de grotere campers (tot max. 6m1 / 2800 kg leeg gewicht) is de camping voorzien van een drie-tal (half)verharde plaatsen. De camping is autovrij. Nadat je zich hebt geïnstalleerd, kan men de auto parkeren op een direct grenzend aan de camping gelegen parkeerterrein. Hoewel midden in het dorp gelegen is door de aanleg (extra aandacht voor de situering van de plaatsen en het gebruik van veel groen) de rust en privacy van onze gasten optimaal.

Leestip:  De beste kampeergebieden in Europa
Het toiletgebouw

Het toiletgebouw is gesitueerd in het voormalige washuis naast het Schloß. Via twee wandelpaden (langs de vijver of door het bosje) bereikt men door de ‘berceau’ het toiletgebouw. Afgestemd op het aantal plaatsen bevinden zich vier douches, één cabine met wasbak, drie wc’s, een wasmachine en een wasdroger en een afwasgelegenheid in het toiletgebouw.

Ook zij hechten aan een goed milieu- en energiebeleid. Naast de realisatie van een ‘Biologische Kläranlage’, het gebruik van zonnepanelen wordt ook hun afval gescheiden. Voor de caravans/campers is een watertappunt en een stortbak voor de inhoud van het toilet aanwezig.

Om uw verblijf op de camping zo aangenaam mogelijk te laten zijn, proberen ze je, wanneer er zich kleine of grote problemen voordoen, met raad en daad bij te staan. Naast kwaliteit staat de gast bij hun echt centraal. Heb je het naar je zin, dan pas zijn zij ook tevreden.

Leestip:  Minicamping d'Oute Poppe - Kamperen bij de boer

Kijk voor meer informatie op Camping Schloß Roßdorf

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in