Dormio start ontwikkeling luxe resort in Tirol

Resort in Seefeld wordt jaarronde toeristische topbestemming

Dormio Group start met de ontwikkeling van een nieuw luxe resort in Seefeld, Tirol. Dat presenteerde de Arnhemse vakantieparkontwikkelaar afgelopen weekend op de Second Home Beurs in Utrecht. De nieuwe locatie, gelegen in de Oostenrijkse Alpen, wordt ontwikkeld in samenwerking met Seefeld Village, het lokale ontwikkelingsbedrijf van de Nederlanders Sebastiaan Tesink en Loek Beuker. Het resort biedt 135 appartementen en diverse voorzieningen en is ontworpen als veelzijdige vakantiebestemming voor alle seizoenen.

Seefeld is al lange tijd een van Oostenrijks meest populaire vakantiebestemmingen; jaarlijks verwelkomt het dorp meer dan 1,8 miljoen bezoekers. Don van Schaik, CEO van Dormio Group, voegt vol trots de bestemming toe aan het portfolio: “Er zijn van die locaties waar je als ontwikkelaar van hoogwaardig recreatief vastgoed van droomt. Gelet op de steeds schaarser wordende grond in Oostenrijk en het exclusieve karakter van Seefeld in Tirol kunnen we spreken van een once-in-a-lifetime opportunity. We zijn vereerd met de keuze van Seefeld Village voor de samenwerking met Dormio. We delen dezelfde visie en zijn vastbesloten om van Dormio Resort Seefeld in Tirol een waardevolle aanwinst te maken voor de omgeving.”

Leestip:  Wegenwachten aan het werk in het buitenland
Buitenkans

Verschillende partijen streden om de toewijzing voor deelname, exploitatie en verhuur van het resort in Seefeld. Dormio werd, als exploitant van 4-sterren resorts in Europa, door Seefeld Village als het best passende label geacht. Loek Beuker, CEO van Seefeld Village, vertelt hierover: “Wij zijn nu zo’n vijf jaar onderweg om de weg vrij te maken voor deze exclusieve ontwikkeling. Nu het zover is, beginnen wij samen met Dormio en met heel veel zin aan de daadwerkelijke totstandkoming van dit unieke resort. Dormio heeft ons overtuigd met haar doortastendheid, expertise en imposante track-record. Wij zijn bijzonder verheugd, ook voor de lokale gemeenschap van Seefeld. Dankzij de long-term commitment van Dormio is deze toplocatie zeker voor de aankomende decennia in de beste handen.”

zwemmen

Tirools ontwerp

Dormio Resort Seefeld in Tirol is ontworpen door de lokale architect Elmar Kranenbitter. Het ontwerp is gebaseerd op de omgeving en de lokale cultuur, wat in lijn is met de missie van Dormio Group om vakantiebestemmingen te creëren die hun omgeving weerspiegelen. Van Schaik: “De accomodaties zijn ontworpen om in alle seizoenen te kunnen genieten. Elk appartement heeft een terras of balkon en op het resort bevindt zich een binnen- en buitenzwembad met uitzicht op de bergen. Waar Seefeld een breed scala aan activiteiten biedt, van bergwandelen en skiën tot zwemmen en kajakken in de nabijgelegen meren, is er ook op het resort genoeg te doen. Zo beschikt het resort over een hoogstaande horecagelegenheid, een resortshop en een grote animatiegelegenheid voor kinderen. Hierdoor is Dormio Resort Seefeld in Tirol de ideale vakantiebestemming voor mensen die zowel op zoek zijn naar ontspanning als naar avontuur.”

Leestip:  Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?

In het voorjaar van 2024 starten de bouwwerkzaamheden van Dormio Resort Seefeld in Tirol. Het resort zal haar deuren voor gasten openen in het najaar van 2026.

Over Dormio Group

Dormio Group ontwikkelt luxe vakantieresorts en hotels op toeristische toplocaties. Daarnaast is Dormio Group als bemiddelaar verantwoordelijk voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts en hotels. Alle drie de faseringen worden in-house opgepakt: ontwikkeling (Dormio Leisure Development), sales/makelaardij (Dormio Investments) en management, exploitatie en verhuur (Dormio Resorts & Hotels, Summio Parcs). Het portfolio bestaat momenteel uit 42 locaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Voor meer informatie, bekijk de website: www.dormiogroup.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in