Deze zomer kleuren Nederlandse campings toch Oranje

Door de versoepelde Corona-maatregelen is vakantie in eigen land deze zomer een van de weinige opties. Zeker nu op campings het sanitair en andere gezamenlijke ruimtes op 1 juli weer open gaan, lijkt een oranjecamping haast onvermijdelijk. Hoe goed zijn wij Nederlanders voorbereid? Obelink Vrijetijdsmarkt, specialist op het gebied van kamperen, deed onderzoek onder Nederlandse kampeerders om te zien hoe zij tegen de zomervakantie aankijken.

Waar ervaren kampeerders hun seizoensplek weer eigen maken zullen sommige vakantievierders dit jaar voor het eerst een camping opzoeken. De maatregelen omtrent veilig kamperen kunnen richting de zomervakantie nog wijzigen, toch is dit een mooi moment om te peilen hoe de kampeerder in het algemeen naar de zomervakantie toeleeft. Met die gedachte heeft Obelink Vrijetijdsmarkt een onderzoek uitgevoerd onder zijn Nederlandse klanten.

Leestip:  Wat is het leuke van kamperen in Nederland?
Vakantie in eigen land

Het is geen verrassing dat de meeste mensen de vakantie in eigen land door zullen brengen. Uit het onderzoek blijkt dat nog geen 35% van de Nederlandse ondervraagde kampeerders oorspronkelijk in Nederland op vakantie zou gaan. Door de Corona-crisis geeft 68% nu juist aan toch in Nederland te gaan kamperen.

Omdat kamperen deze zomer voor veel mensen nieuw zal zijn adviseert Heleen Beijers, Marketing Manager bij Obelink, kampeerders vooraf contact op te laten nemen met de camping. “De Covid19-maatregelen zijn in veel gevallen regio gebonden en kunnen per camping verschillen. Vrijwel alle campings hebben uitgebreide uitleg op de website staan omtrent de mogelijkheden en eventuele beperkingen.”

Obelink Kampeeronderzoek NL

Eigen sanitaire voorzieningen

Mensen schaffen tegenwoordig vaker privé sanitair aan, zoals een chemisch toilet of mobiele douche, om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen kamperen. Van de ondervraagden geeft 28,4% aan nog geen eigen sanitaire voorzieningen te hebben. Een ruime meerderheid is dus al voorzien en dat geeft aan dat de Nederlandse kampeerder zoveel mogelijk zelfstandig wil kamperen om ook het gevoel van onafhankelijkheid te kunnen behouden.

Leestip:  Typische huisjes op wielen en hun bewoners
Kamperen zonder openbare voorzieningen

Op de vraag of men ook zonder openbare voorzieningen zoals zwembad of restaurant wil gaan kamperen (mits de voorschriften het toelaten) geeft 58,6% van de kampeerders aan dat ze gewoon van plan zijn te gaan.

De boodschap van Obelink blijft volgens Heleen: “Kampeerders zijn een sociaal volk, zij zorgen goed voor elkaar. Toch willen we benadrukken dat je je ook op de camping altijd aan de overheidsrichtlijnen houdt. Of zoals we bij Obelink vóór de pandemie al zeiden: ‘kamperen, we doen het samen’.”

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in