De NKC maakt winnaars Kampeerauto van het jaar 2022 bekend

Buscamper van Pössl, halfintegraal van LMC en integraal van Adria in de prijzen.

Het Nederlandse publiek verkiest campermodellen van Pössl, LMC en Adria tot Kampeerauto van het jaar 2022, in de categorieën buscamper, halfintegraal en integraal. Dat maakt de NKC vandaag bekend via verschillende onthullingsvideo’s op de website en via social-mediakanalen.

De winnaar in de categorie buscamper is de Pössl Summit 540 Shine. In deze 5,40 meter lange vernieuwde uitvoering van de Summit is veel aandacht besteed aan een optimaal ruimtegevoel in het interieur van de buscamper, zonder daarbij aan praktisch comfort in te leveren. Het flexibele multiroof, de koelkast met een inhoud van 100 liter en een viertal gordelplaatsen op losse stoelen zijn hier enkele voorbeelden van. De twee andere genomineerde buscampers waren de Adria Twin Sport 640 SGX en Knaus Boxdrive 600 XL.

In de categorie halfintegraal heeft de LMC Tourer Lift H 730 G de meeste stemmen binnengehaald. Het verhoogde dak ten behoeve van het hefbed boven de zitgroep en de hoekopstelling in de keuken, die een optimale werkruimte creëert, zorgen gecombineerd met de moderne meubeldelen en matwitte kastkleppen voor het ruimtelijke karakter van de halfintegraal. Daarnaast zorgt het relatief lage leeggewicht van slechts 2.900 kilogram voor veel speelruimte voor een viertal personen, hun bagage en de overige belading. De twee andere genomineerde halfintegralen waren de Chausson X550 en Laika Kreos L5009.

Leestip:  NKC - Dethleffs vernieuwt de Trend-serie

De Adria Sonic Supreme 700 SL is de winnende integraalcamper geworden. Behalve het stijlvolle exterieur met een licht hellende achterwand, heeft ook het interieur van de vernieuwde Sonic-serie een upgrade gekregen. Zo zorgt de panoramavoorruit overdag voor veel daglicht, terwijl met slimme ledverlichting de gewenste sfeer in de avonduren gecreëerd wordt. Andere features zijn het geïntegreerde hefbed boven de cabinestoelen, een luxe badkamer met aparte douche en de garage met aansluitingen voor 230 en 12 volt om elektrische fietsen op te laden. De twee andere genomineerde integralen waren de Itineo Nomad CS660 en Sunlight I68 Adventure Edition.

Prestigieuze publieksprijs met voorselectie door een vakjury 

In het najaar van 2021 nomineerde een vakjury de in dit bericht genoemde campers. Deze vakjury bestond uit camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, freelancer Willem Laros, Jos Mark van Campingtrend en hoofdredacteur Mieke Scharloo van Kampeerauto. Vanwege de coronamaatregelen was het voor hen ook dit jaar een grotere uitdaging om alle modellen te beoordelen. Toch hebben zij zich via online research, digitale persconferenties en bezoeken aan fabrikanten breed weten te oriënteren om tot de drie genomineerden per categorie te komen. Het publiek kon vervolgens tot 1 november per categorie stemmen op een van de drie campers. In totaal zijn er bijna zesduizend stemmen uitgebracht.

Leestip:  NKC - Meerderheid camperaars schorst de camper jaarlijks

Over de NKC

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is een consumentenorganisatie die de belangen behartigt van de camperaar in het algemeen en de ruim 63.000 leden in het bijzonder. Hiermee is de NKC Europa’s grootste camperclub met als doel onbezorgd camperplezier, nu en in de toekomst.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in