De jonge start-up Good Life Vans zet de markt op zijn kop

De jonge start-up Good Life Vans zet de markt voor het ombouwen van bestelwagens op zijn kop en zal zichzelf en zijn campermodule, waarvoor patent is aangevraagd, voor het eerst aan het grote publiek presenteren op de Caravan Salon Düsseldorf.

Er is nog geen jaar verstreken sinds Tobias Vetter de wens had om een ​​VW-bus zo om te bouwen dat er naast een grote keuken en opbergruimte ook plaats is voor een echt bed met doorlopende lattenbodem, uniforme matras en maximale breedte. Het businessidee om de uitbreiding te ontwikkelen als module voor bussen van alle fabrikanten werd toen geboren met het zelfontwikkelde prototype in zijn eigen VW-bus. Slechts een paar maanden later – in augustus 2021 – heeft het jonge bedrijf Good Life Vans de jaarlijkse doelstellingen voor productie, verkoop en bedrijfsontwikkeling al aanzienlijk overschreden. De vraag is enorm en reikt tot ver buiten de Duitse markt. “Onze klanten waarderen vooral ons innovatieve ontwerp en het grote en comfortabele bed. Velen van hen vertellen ons dat ze al heel lang op zoek zijn naar zo’n goede slaapmogelijkheid. Maar ook de kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid van de module zijn verkoopargumenten ‘, zegt Tobias Vetter, oprichter en CEO. Dit komt omdat de module indien nodig van de ene bus naar de andere kan worden verplaatst – zonder installatiesporen in het voertuig achter te laten. Dit voorkomt waardeverlies in het voertuig en maakt het mogelijk om een ​​leaseauto om te bouwen naar een camper.

Leestip:  Buscamper Karmann-Mobil Davis 600 met lengtebedden
De Module ONE – Eén module voor alle bestelwagens

Dankzij het zeer innovatieve schuif-draaimechanisme van keukenblok en bed maakt Good Life Vans compromisloos gebruik van het interieur van het voertuig. Het woongedeelte kan in minder dan 10 seconden worden omgevormd tot een slaapkamer met een bed van 160 x 200 centimeter. De speciaal ontwikkelde matras is aan de oppervlakte ongesegmenteerd. Het wordt over het gehele ligvlak op schotelveren geplaatst, die op een lattenbodem worden geschroefd. Het extra lange keukenblok biedt plaats aan een compressorkoelkast, een patroonfornuis, watertanks, een RVS spoelbak en opbergruimte. Een heavy-duty uittrekbaar maakt het mogelijk om buiten onder de achterklep te koken. Tegenover het keukenblok staat een tweedelige zitbank die zorgt voor opbergruimte. In het voorste gedeelte bevindt zich het toilet. Het achterste deel kan worden gevuld via twee opklapbare deksels of kan worden opgevouwen. Dit verbreedt het middenpad en biedt meer ruimte voor het vervoeren van sportartikelen (bijvoorbeeld fietsen) of voor dagelijks gebruik.

Module ONE

Drie octrooiaanvragen en drie productielocaties

Het bedrijf heeft drie patenten aangevraagd. Twee voor het innovatieve schuif-draaimechanisme, waardoor het hele interieur kan worden gebruikt als slaapkamer of gecombineerde keuken en woonkamer. Het derde patent voor de speciaal ontwikkelde meerlaagse koudschuimmatras met een doorlopend oppervlak aan de bovenzijde. Zo ontstaan ​​er geen storende spleten en blijft de oppervlaktespanning van de matras behouden.
Er zijn momenteel drie productielocaties in heel Duitsland (Augsburg, Keulen, Biebergemünd bij Frankfurt) waar de modules worden gebouwd. Klanten kunnen daar de modules bekijken en in hun bus laten installeren. Zes erkende dealers (VW, Renault en Ford) bieden ook de mogelijkheid om kennis te maken met de Good Life Module ONE.

Leestip:  Languit slapen in integraalcamper Laika Kosmo H 1409
The Good Life Van PURE – Conversiepartnerschap met VW en Ford

Naast de module heeft Good Life Vans onlangs een eigen omgebouwde bestelwagen aan haar portfolio toegevoegd – de “PURE”. Als uitbreidingspartner van VW en Ford biedt het bedrijf dus nieuwe bestelwagens aan die het met zijn Module ONE omvormt tot campers. Afhankelijk van de wensen van de klant rust Good Life Vans de bussen bovendien uit met kampeerspecifieke elektrische opties en hoogwaardige volledige camperisolatie (alleen VW PURE) voor geluidsreductie en warmte-isolatie. Met de Ford PURE (Transit Custom) krijgen kampeerders een volledig uitgeruste camper met een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding onder de 40.000 euro. Met de VW PURE (Transporter 6.1) krijgen alle Bulli-liefhebbers waar voor hun geld, of het nu de Basic-, Comfort- of Luxury-variant is.

De Caravan Salon Düsseldorf 2021 – Persconferentie en beursstand

De Caravan Salon Düsseldorf 2021 - Persconferentie en beursstandHet grootste hoogtepunt voor het jonge bedrijf in 2021 is zijn verschijning op de Caravan Salon Düsseldorf. Van 27 augustus tot en met 5 september presenteert Good Life Vans zich daar voor het eerst aan het grote publiek, het vakpubliek en de pers. Op de stand kunnen bezoekers het unieke ruimtegevoel van de ONE-module in twee omgebouwde bussen ervaren en het unieke schuif- en draaimechanisme tot in detail leren kennen. Gedurende de gehele beurs – maar vooral tijdens de persconferentie op de vakbezoekersdag (vrijdag 27 augustus, 14.00 uur) – is oprichter en algemeen directeur Tobias Vetter aanwezig om vragen van pers- en mediavertegenwoordigers te beantwoorden.

Leestip:  Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE op Fiat met veel extra’s

Website Good Life Vans: www.good-life-vans.de

 5/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in