Caravantraining, meer rust en controle

Elk jaar weer verschijnen er foto’s in de krant waarbij het complete inventaris van een caravan verspreid over de snelweg ligt. De vakantie is dan letterlijk in één klap over. Wil je het risico verlagen dat het jou overkomt of tik je soms net iets te vaak een stoeprand aan? Dan kun je overwegen om een keer een caravantraining te gaan doen.

Op onze website staat een artikel: Rijden met de caravan die je al een heel eind of weg helpt maar dat geeft je er nog geen gevoel bij.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur worden je de kneepjes van het rijden met de caravan bijgebracht. Dit vindt plaats op een veilig en afgesloten terrein met je eigen auto en caravan. De caravantraining bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Deze trainingen zijn leerzaam en leuk voor zowel de beginnende als de meer ervaren caravanner.

Leestip:  Krakende koppeling (trekhaak) van de caravan verhelpen

Tijdens een caravantraining worden diverse punten behandeld zoals: spiegelinstelling, bandenspanning, juiste belading, kogeldruk, parkeren, achteruit rijden, bijzondere manoeuvres uitvoeren met de caravan, voorkomen van slingeren, juist reageren bij slingeren en snelheid.

De rijtrainingen kunnen gedaan worden in groepen maar er zijn ook aanbieders die privélessen aanbieden.

Een caravantraining begint bij: € 80,00 voor 2 uur en loopt op tot € 250,00 voor een hele dag. Aan het einde van sommige trainingen ontvang je een certificaat.

Zo’n certificaat voegt feitelijk niet veel toe maar mocht het eens nodig zijn dan kun je aantonen dat je er alles aan gedaan hebt om veilig op weg te zijn met de caravan.

Na het volgen van een caravantraining heb je meer vertrouwen in jezelf en de combinatie. Je rijdt meer ontspannen dus raak je ook minder snel vermoeid. Parkeren, manoeuvreren en achteruitrijden bij aankomst op de camping zal met groot gemak gaan.

Leestip:  Watertank en waterleiding van caravan/camper reinigen
Aanbieders van een caravantraining:

ANWB Drivers Academy (Lelystad)
Caravantrekker (Nederweert, Bodegraven en Zwolle)
Jaap Speelziek Opleidingen (Ede, Barneveld en Aalten)
Safety Experience Center (Rosmalen)

 

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in