CAMPWERK haalt iKamper naar Europa

CAMPWERK, specialist op het gebied van tenttrailers en daktenten, is officieel partner van iKamper geworden en brengt daarmee de Kickstarter wonderdaktent Sky4X [1] naar Europa.  In Nederland is de daktent voor het eerst te zien tijdens de CARAVANA te Leeuwarden (stand 3101). Samen met de CMT in Stuttgart die gelijktijdig plaatsvindt is dit de Europese primeur.

[1] Belangrijk om te vermelden: de iKamper daktent Skycamp wordt in Europa onder de naam Sky4X op de markt gebracht.

Grootste hardcover daktent

Tot nu toe waren hardcover daktenten beperkt in grootte door het dakoppervlak van het voertuig. De eerste daktent van iKamper is een hardcover daktent en biedt door zijn slimme uitvouwmechanisme ruimte aan 4 personen. Na het openen van de deksel, klapt de tent verder open naar de zijkant, waardoor een ligoppervlak ontstaat van maar liefst 2.10 m x 1.90 m. Genoeg voor 3 volwassenen of 2 volwassenen + 2 kinderen. Al met al kost het openen nog geen 30 seconden.

Veel extra’s mogelijk

Er zijn veel accessoires mee te leveren, waardoor de daktent op vele manieren gebruiktkan worden. Zo is er een luifel, stormkap en complete ondertent beschikbaar. Maar ook opbergmogelijkheden voor de mobiele telefoon, boeken, schoenen en zelfs een tablethouder is beschikbaar.

Extreem sterk

De bodemplaat van de Sky4X bestaat uit een aluminium paneel met honingraatstructuur. Deze constructie zorgt voor een lichte, maar extreem sterke bodem en biedt tevens een isolatielaag voor de kampeerder.

Leestip:  The Venture Tents - Go on an adventure
Dakvenster

Het dakvenster zorgt voor lichtinval in de tent wat een prettig binnenklimaat geeft. Bovendien geeft het uitzicht op de sterrenhemel gedurende de nacht. Romantischer wordt het niet.

 

Eenvoudige montage

De Sky4X kan op beide ieder voertuig worden geplaatst. Wat er voor nodig zijn, zijn 2 dakdragers. Door het geringe gewicht kan de daktent met twee personen op het voertuig worden getild en gemonteerd aan de dakdragers

Materiaal

De tentstof die is gebruikt is een gemengd katoen. Hierin zijn de ademende voordelen van een katoen verenigt met de sterkte en vormvastheid van een polyester. De uitkomst is een materiaal dat voor het Europese klimaat ideaal is.

Aerodynamisch

Het ontwerp van de glasvezelversterkte hardcover is niet alleen aerodynamisch. Het bestaat uit een binnen- en buitenschaal met daartussenin een luchtlaag. Hierdoor ontstaat er een isolerende werking en het geeft de cover veel stevigheid mee. iKamper laat deze schaal maken bij een fabrikant met meer dan 30 jaar ervaring met high-tech kunststof vezels.

Ontwikkeling d.m.v. crowdfunding

De Sky4X is ontwikkeld met behulp van een crowdfunding project welke is gerealiseerd in 2017. Het was het meest succesvolle tent project op Kickstarter, met een opbrengst van $ 2.3 miljoen. Afgelopen mei zijn wereldwijd de eerste exemplaren uitgeleverd en inmiddels draait de productie in Korea volop. Ook bestaat er al een grote iKamper community met leden wereldwijd.

Leestip:  The Venture Tents - Go on an adventure
Waar te koop?

CAMPWERK zal per direct de distributie voor iKamper in Europa overnemen. Daarbij zal het naast de eigen vestigingen in Mülheim a/d Ruhr (D), Dörzbach (D) en Leek (NL), gaan werken met regionale dealers die geïnteresseerd zijn om dit model in hun assortiment op te nemen. Op dit moment is CAMPWERK bezig met de opbouw van een dealernetwerk binnen Europa voor de producten van iKamper. Vanaf het vroege voorjaar 2018 is de Sky4X uit voorraad leverbaar.

De Sky4X is er vanaf de € 3.499,-. Meer informatie vindt u op www.iKamper.de. De Nederlandstalige website is in voorbereiding en zal binnenkort online gaan.

Technische gegevens:

iKAMPER SKY4x daktent

Afmetingen gesloten                                         138 x 218 x 32 cm

Afmetingen geopend                                         210 x 218 x 110 cm

Ligoppervlak                                                     210 x 190 cm

ladder “standard”                                              211cm

Leestip:  The Venture Tents - Go on an adventure

ladder “lang”                                                     239 cm

Leiter “Extra lang”                                              268 cm

Eigen gewicht ca.                                                 70 kg*

Draagkracht tent                                                410 kg

Draagkracht ladder                                           160 kg

Benodigde daklast auto min.                               75kg

* Het exacte gewicht kan op grond van de handvervaardigde glasvezelversterkte hardcover licht varieren.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in