Camping Moulin de Liort Salvetat-Peyralès

Moulin de Liort is een gezellige camping aan een ruisende beek in het hartje van de natuur. De 22 ruime staanplaatsen liggen allemaal langs de rivier en hebben zon en schaduw. De heuvelachtige en bosrijke omgeving is ideaal voor wandelen en uitstapjes.

De streek is bekend om z’n bastides (vestingstadjes), zoals Villefranche de Rouergue, Sauveterre en Najac, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tempeliers en katharen hebben hun stempel gezet op de rijke historie van de Ségala en de Causse,die samen het departement de Aveyron vormen. In de rivier kunnen de kinderen lekker poedelen en op 7 km afstand kan men zwemmen in een grotere rivier: de Viaur.

Natuurgebied
De Rouergue, de oude streeknaam van het gebied, is lang een nogal achtergebleven gebied geweest. “La France profonde” zeggen de fransen zelf. Daar is de laatste tien, twintig jaar wel verandering in gekomen door de verbetering van ’t wegennet en het stijgen van de levensstandaard. Toch heeft de Aveyron nog steeds veel plekjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en er is nog veel ongerepte natuur.Hier kun je nog uren wandelen zonder een mens tegen te komen en verdwalen.

rouergue rouergue 1

Activiteiten
In het hoogseizoen organiseren ze allerlei activiteiten; ook voor kinderen. Bijvoorbeeld: wandelingen, bezoek aan een boerderij, kampvuur, knutselen met natuurlijke materialen en nog veel meer.
Aan huis is een kampwinkel, waar u o.a. terecht kunt voor groente uit de moestuin, brood, eieren van de kippen, diverse soorten wijn, zelf gemaakte jams en vruchtensap.
Eén keer per week is een gezamenlijke kampvuurmaaltijd, waar op ingetekend kan worden.  Op het terras van de bar is het heerlijk toeven met een espresso of een cappuccino. Er is een speeltuintje en een pingpongtafel.

Leestip:  Fietsexcursie voor fijnproevers in de Franse Ardennen

Website Moulin de Liort

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in