Camping Lo Closo vakantieverblijf in de Spaanse bergen

In de Spaanse Pyreneeën ten westen van Andorra, vlakbij het Parc Nacional de Aigües Tortes i Sant Maurici, vind je Lo Closo.
Lo Closo is een tot vakantieverblijf verbouwd huis met een kleine camping. In het huis hebben zij, Franka Schuur en Jaco van Noort, voor onze gasten een appartement, drie hotelkamers en een eetzaal/zitkamer met bar ingericht. De camping biedt plaats aan 12 gezinnen. Ze verhuren bovendien twee strohuizen en drie vakantiewoningen in ons dorpje.

Ligging

Lo Closo ligt in een berggebied met weiden, bos en ruige rotsen, sinds 2003 uitgeroepen tot Parc Natural de l’Alt Pirineu. In de directe omgeving vind je het nationale park Aigües Tortes met een uitgebreid net van bergwandelpaden, de kano- en raftrivier Noguera Palleresa en de ski-oorden Espot (8 km) en Baqueira-Beret (15 km).

Wat is Lo Closo?

Lo Closo is een casa rural, een eenvoudig pension in een landelijke omgeving. Het ligt net buiten het authentieke dorpje Berrós Jussà op 1091 m hoogte in een stil dal zonder doorgaand autoverkeer.
Er komen bij hun vooral Nederlandse en Belgische gasten die van de bergen en een informele sfeer houden. Bergen om soms naar te kijken en soms actief te zijn. Bij hun kun je naast bergwandelen een heel scala van buitensporten beoefenen.

De camping

Achter Lo Closo is een zijdal met een beekje, rotsen aan weerszijden en veel groen, waar achter elkaar terrasvormige veldjes zijn aangelegd. Een gedeelte van die veldjes wordt door ons gebruikt. Er is plek voor 11 of 12 kamperende gezinnen en nog eens twee gezinnen in een strohuis.

Leestip:  Camping Hoppenhof gelegen in een bloemenrijke omgeving

Faciliteiten camping Lo Closo

Auto’s: De veldjes zijn niet met de auto te bereiken. Je laadt je spullen uit op de laad/losparkeerplaats naast het huis en brengt ze met de kruiwagen naar je campingveld. De auto wordt op een aparte parkeerplaats iets verderop in het dorp gestald.
Sanitair: Het sanitair is eenvoudig maar proper. In totaal zijn er 4 huisjes waar een douche, een toilet en afwas/tandenpoetsplek is. Het sanitair is nooit ver weg. Je deelt het met twee of drie andere gezinnen.
Electra: Op de camping zijn geen elektrische aansluitingen voor de kampeerders beschikbaar. Er is oriëntatieverlichting aanwezig. Je kunt je mobiel en andere elektronica opladen en gebruik maken van onze wasmachine.
Koeling: Over het terrein verspreid bevinden zich verschillende koelkisten. Je kunt koelelementen voor je eigen koelbox invriezen in de diepvries. De strohuizen hebben hun eigen koelvoorziening.
Huis en terrein: Je kunt gebruik maken van hun bar/verblijfsruimte in het huis (behalve tijdens maaltijden), terrassen en speelterrein.
Eten en drinken: Ze serveren op afspraak ontbijt en diner of lunchpakket. In de bar hebben ze fris, ijsjes, licht-alcoholische dranken en knabbelspul.
Recreatie: Ze hebben een tafeltennistafel, trampoline, hangplek voor de pubers met hangmatten, een trapveldje en speelobjecten voor de kleinere kinderen. In de beek vlakbij kun je canyoningen, poedelen en met water spelen.
Spelletjes: Ze hebben allerlei gezelschapsspelletjes die dagelijks door groepjes kinderen worden gebruikt. Misschien door het ontbreken van WIFI tot en met 2014? In elk geval erg gezellig!
Klimmen: Op onze speelplaats hebben we de mogelijkheid om een klimtouw in te hangen om te klimmen/abseilen voor de kleinere kinderen.
Honden: In het hoogseizoen zijn honden helaas niet welkom. Als je buiten het hoogseizoen je hond mee wilt nemen, graag even overleggen.

Leestip:  Buiten koken sinds 1949

Website Lo Closo

 4.3/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in