ANWB kiest caravan en camper van het jaar 2017

Dit jaar gaan de titels van Caravan van het Jaar en Camper van het Jaar 2017 naar respectievelijk de Knaus Travelino en de Hymer DuoMobil B-DL 534. De prijzen zijn donderdag 19 januari uitgereikt op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden.

Deze jaarlijkse onderscheiding voor de meest innovatieve caravan en camper is een initiatief van het ANWB-tijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen. Een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt en KCK-lezers bepalen de uiteindelijke winnaars.

KNAUS TRAVELINO

De jury: “Knaus heeft lang nagedacht over de Travelino. Van het eerste prototype dat drie jaar geleden verscheen, zijn slechts details terug te vinden in de huidige productieversie. Het resultaat is een uitgebalanceerd product waarbij gewichtsbesparing hét sleutelwoord is. Zo zijn er al tientallen kilo’s bespaard in het onderstel en de opbouw. De constructie van de caravan is zodanig dat Knaus gebruik kan maken van productierobots. Na decennia, waarin het bouwen van caravans uit ‘eentonige’ handenarbeid bestond, is dit een revolutie in de caravanwereld.”

Hymer DuoMobil B-DL 534

De jury: “Imponerend zijn de nieuwe productiemethoden, het gebruik van moderne materialen en de functionele indeling. Het begint bij de opbouw waar een gewichtsbesparing van veertig procent wordt gehaald. Dat is een forse stap om het rijklaargewicht van de camper met een lengte van zeven meter onder de 3.000 kg te krijgen. Het moderne interieur herbergt volop praktische oplossingen, zoals het nauwelijks opvallende hefbed in de cabine. Die kun je in de breedte beslapen maar je kunt er ook twee eenpersoons bedden van maken. Met de woonkamer achterin kun je de stuurcabine geheel afsluiten. Veel praktische innovaties dankt de DuoMobil aan het echtpaar Schleinkofer, dat door jarenlange camperervaring veel ideeën inbracht.”

Leestip:  Watertank en waterleiding van caravan/camper reinigen

De Knaus Travelino is te koop vanaf € 18.810. De Hymer DuoMobil B-DL 534 is er vanaf € 98.390. Beide modellen zijn te bewonderen op de Caravana in Leeuwarden. De beurs is geopend van donderdag 19 tot en met dinsdag 24 januari 2017.

In het grootste kampeermagazine van Nederland, de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen, staat een uitgebreid verslag van de Caravan en Camper van het Jaar 2017. Het tijdschrift is te koop in de kiosk. Meer informatie: anwb.nl/kamperen

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in