Camping Langenwald in het hart van het Zwarte Woud

Al meer dan 40 jaar runt de familie Eiermann camping Langenwald, die gevestigd is op het terrein van de voormalige Schleh’schen zaagmolen. In het midden van de natuur, omringd door bossen en een levendige rivier, bieden zij je de mogelijkheid om in luxe te kamperen.

 

De camping ligt 3,5 kilometer buiten het centrum van Freudenstadt, het hart van het Zwarte Woud. Freudenstadt is vanaf de camping makkelijk te bereiken door de aanliggende wandel- of fietspaden. Er zijn voldoende mogelijkheden voor jong en oud, zoals; wandelingen onder begeleiding, vissen, barbecues, zwemmen en nog veel meer. Sinds 2018 zijn zij partner van het Nationaal Park Zwarte Woud (10 km).

langenbrunnenweiher

De geschiedenis van Camping Langenwald

De geschiedenis van het gebied rond Camping Langenwald is erg interessant en erg belangrijk voor Freudenstadt. Langenwald ligt in het mooie en bijzondere Forbach-dal dat ontstaan is in de ijstijd. Het klimaat van duizende jaren geleden heeft dit karakteristieke dal met het Langenwald gevormd.

Leestip:  Vakantieganger wil tot 10% meer betalen

De Forbach is een klein riviertje dat zijn oorsprong heeft op de Kniebis, het hoogste deel van Freudenstadt. Dit riviertje was voor de eerste bewoners van dit gebied heel belangrijk. Zij gebruikten de waterkracht voor hun molens, de graanmolens en zaagmolens. Ook werd de Forbach gebruikt voor transport.

Op de camping is een klein museum van de periode dat de zaagmolen nog gebruikt werd.

Van oudsher staat het Zwarte Woud bekend om het glasblazen en houtskoolwinning (mijnen). Wanneer u een wandeling maakt door het Forbach-dal, kan je restanten terugvinden van de periode dat dit dal het bloeiende hart was van de vroege industrialisatie van Zuid-Duitsland.

Wil je meer weten over Camping Langenwald

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in