Camping Des 2 Rives in de Morvan

Camping Des 2 Rives in de Morvan – 750 kilometer van Utrecht midden in Bourgondië, ten Zuidoosten van de Morvan ligt onze fraai campingterrein. Een wandeling over de camping is als een wandeling door een park. De camping is omzoomd door de riviertjes de Mesvrin (zuiden) en de Arroux (westen) en ligt aan de rand van het plaatsje Etang sur Arroux. Deze unieke combinatie is de sleutel voor een fijne vakantie op deze camping in de Morvan.

Eenmaal geïnstalleerd heb je vrijwel alles binnen handbereik. Wandelen, fietsen, kajakken, vissen, zwemmen, veldsporten, jeu de boules, Bourgondisch eten en boodschappen doen. Alles kan zonder de auto te starten!

Camping Des 2 Rives

De 100 genummerde grote plaatsen zijn verdeeld over de camping en zijn deels op een natuurlijke wijze afgegrensd. De oppervlakte van de plaatsen varieert van 100 tot 140 vierkante meter. Naast elektra punten vindt je op het terrein ook verschillende plekken waar je water kunt tappen. Door de boompartijen zijn er schaduwrijke plaatsen, maar evenzoveel zonnige plaatsen. Je mag de auto bij je tent of caravan parkeren. De verharde paden zijn niet geasfalteerd. Van tien uur ‘s avonds tot zeven uur ‘s ochtends wordt er niet meer met auto’s over het terrein gereden.

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Faciliteiten

Vele mooie plekjes kan je ontdekken langs de waterkant. Voor visliefhebbers is deze rivier een waar eldorado, zeker voor de vliegvissers! Ervaren vissers kunnen hun hart ophalen! Een visvergunning is noodzakelijk. Deze is in het dorp verkrijgbaar.

Kano en kajak

Vanwege de vele plekjes kunnen ook andere waterliefhebbers hun hart ophalen. Lange tochten met kano en kajak vanaf onze camping zijn mogelijk, maar ook voor verkoeling zijn de riviertjes een verademing. Wat dacht je van een boek lezen onder een eeuwenoude eik met uw tenen in het water? Of een heerlijk ontbijt in het ochtendzonnetje aan de oevers van de rivier? Het is allemaal mogelijk. Om naar het dorp te wandelen kun je tevens gebruik maken van het pad dat langs de oever van de Arroux loopt.

Leestip:  Fiets en Wandelbeurs 2024
Sportief: jeu de boules, tafeltennis, volleybal

De camping biedt verschillende plaatsen om sportief bezig te zijn. Zo speelt je jeu de boules onder de platanen, een stevige rally tafeltennis in de open lucht, of een volleybalwedstrijd op het veld. Daarnaast zijn er voor de kinderen verschillende speeltoestellen aanwezig.

Supermarkt

Een supermarkt vindt je op loopafstand. Wel is natuurlijk Des 2 Rives wijn, ijs en campinggas verkrijgbaar in de receptie.

Wil je alles weten over camping Des 2 Rives

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in