Camping de Dille ligt op een unieke plek, aan de Zwette

Tussen Leeuwarden en Sneek, op een prachtige plek langs de Zwette vindt je Theetuin en minicamping de Dille, op De Dille 3 in Easterwierrum, net buiten het dorp. Het is erg fijn om op het terras te zitten met uitzicht op de Zwette, helaas is het niet altijd weer om buiten te zitten, maar gelukkig hebben we een warm en gezellig theehuis voor de natte en koude dagen.

 

Camping de Dille

De eerst trekschuit voer in 1661 door de Sneker Trekvaart, die nu de Zwette heet. De passagiers-trekschuit was in die tijd één van de snelste manieren om van Sneek naar Leeuwarden te reizen. Halverwege, bij de Dille, was een herberg en stonden verse  paarden klaar om de boot verder te trekken.

camping de Dille Andre en Tjitske BootsmaWaar vroeger de paarden werden verzorgd…wonen André en Tjitske Bootsma die gastheer en vrouw zijn van de theetuin en overnachtingen op de minicamping.

Leestip:  Camping de Berken een senioren & familiecamping

André en Tjitske Bootsma heten je dan ook van harte welkom.

Er is plaats voor enkele kleine caravans of campers, tot 6 meter, dit is de lengte, incl. dissel. Daarnaast kunnen ook tenten een mooie plek krijgen. In totaal hebben wij 9 plaatsen.

Ze verhuren een kleine caravan, voor 2 personen, met een 2 persoonsbed en een zitje. In de caravan is geen water en gas, wel stroom. Je kan gebruik maken van hun douches en toiletten. Kussens en dekbedden zijn aanwezig, als je niet je eigen beddengoed mee kan nemen, dan kan je een beddengoed pakket huren. Wil je zelf koken dan kan dat in het keukentje in de schuur.

Op het terrein kan je gratis gebruik maken van wifi, de ontvangst is goed bij het theehuis en de schuur. De camping ligt op een unieke plek, aan de Zwette, de waterverbinding tussen Leeuwarden en Sneek. Je kan een lekkere duik in de Zwette nemen of relaxed een hengeltje uitgooien.

Leestip:  Camping De Kuilen in omgevingsgebied de heihorsten

In de nieuwe veldschuur bevinden zich douches en toiletten. Ook is daar een keukentje om jouw afwas te doen, bij slecht weer kan je hier ook koken en er is een koelkast om te gebruiken. Belangrijk om te weten is dat we geen afvoerpunt hebben voor een chemisch toilet.

Als campinggast kan je natuurlijk ook gebruik maken van hun theehuis, met terras.
Easterwierrum ligt centraal tussen de steden Sneek , Bolsward, Franeker en Leeuwarden.
Er is een treinstation op 4 km. afstand, in Mantgum. Daar zijn ook een supermarkt en bakker te vinden.

In de buurt

Langs de Dille gaan verschillende routes, zoals de Elfstedentocht, it Jabikspaad, het Odulphuspad, het Elfstedenpad  en 1 keer in de vier jaar de Slachtemarathon.

Easterwierrum ligt in het gebied, de Greidhoeke. Een bijzonder gebied, met weidevogels, vele kerktorens, herbergen, gezellige restaurants, unieke evenementen, Friese sporten…
Dit alles is gebundeld te vinden in de recreatiegids, die wordt uitgegeven in samenwerking met Harlingen, Franeker en Uytland en de recreatiegids van Waterland van Friesland, voor de Zuidwesthoek van Friesland.

Leestip:  Camperpark Marina Port Zélande - camperplaats op de Brouwersdam

Wil je alles weten over de Theetuin en minicamping de Dille

 5/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in