Camping Buitenland van Floortje Dessing

Camping BuitenLand, een camping gelegen op één van de mooiste plekjes van Drenthe. Vijf ondernemende vrienden waaronder Floortje Dessing (o.a. van het tv programma Floortje naar het einde van de wereld) hebben hun BuitenLand-droom vormgegeven.

Camping BuitenLand (voorheen Recreatiecentrum Zandpol) ligt op een terrein van 9 hectare, vlak onder Nieuw-Amsterdam tussen een zwemmeertje en een bos.

Een kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is en waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid krijgen om te bouwen aan hun ideale vakantiehuis. Stuk voor stuk unieke huisjes die, als ze klaar zijn, te huur worden aangeboden.

Op zoek naar de rust

Camping BuitenLand is een fijne plek waar je met de familie naartoe kan, maar ook prima alleen. Bijvoorbeeld als je een paar dagen rust zoekt om te werken, te schrijven of als je gewoon even de stad wil ontvluchten. De camping is overigens voornamelijk in trek bij jonge gezinnen.

De BuitenBar is het kloppende hart van Camping Buitenland. Een plek die aanvoelt als een huiskamer en waar Johan en Hans de lekkerste gerechten uit de keuken toveren.  En ook voor de mensen die ’s avonds nog even een drankje willen drinken is de BuitenBar de ideale plek!

Leestip:  Boerderijcamping Molenperk een ideale uitvalbasis

Maar je kunt ook gewoon een vuurtje maken voor je tent en onder de sterren een biertje drinken. Camping BuitenLand blijft zich ontwikkelen: bijna dagelijks zie je de camping een stukje mooier worden. Mensen bouwen aan hun huisjes en elke maand zijn er nieuwe dingen te zien.

Kampeerplek Camping Buitenland

Bij aankomst op de camping kun je zelf een plekje voor je tent, camper of caravan uitzoeken. Een rustig plekje achterin, aan de rand van het bos of juist dicht bij de bar. Als je een vuurschaal meeneemt kun je bij je kampeerplek een vuurtje maken.

Alle plekken hebben 10 ampère stroom en enkele plekken hebben een eigen wateraansluiting en -afvoer. Honden zijn welkom aan de lijn. De camping is autovrij en nadat je bent geïnstalleerd, parkeer je je auto op de parkeerplaats.

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo

Duurzaamheid voorop op Camping Buitenland

Camping BuitenLand is in bezit van de Gouden GreenKey. Dit is een duurzaamheid keurmerk voor bedrijven.

Op de daken van de BuitenBar en de toiletgebouwen, vind je zonneboilers van Solar Zon-techniek. Hierdoor kunnen zij met de kracht van de zon, het hele jaar door beschikken over warm water.

Enkele activiteiten op Camping Buitenland

Koude Training Wim Hof Methode
Wiebe Otten (de ijsman!) zal het komende seizoen regelmatig op BuitenLand zijn om je onder te dompelen in een ijsbad en kou om te zetten in warmte.

Spa la Buitenland
Zoals sauna, lachmeditatie, massages in alle soorten en maten, zweethut, muziek, ijstraining, luchtdirigeren, meditatie, opgietingen, ademsessies, hottub, bubbouillon (theatrale act in de hottub), dompelbad, yoga, kortom alles voor je eigen IKje.

Schrijfretraite Anke Kranendonk
Anke Kranendonk is al 25 jaar schrijver en wordt geroemd om haar eenvoud van taal en het vermogen om in weinig woorden veel te kunnen zeggen. Het weekend bevat o.a. speeddates waarin je eigen werk wordt besproken, voorlezen rondom het kampvuur, een vroege wandeling met zintuigenoefening.

Leestip:  NKC - Meerderheid camperaars schorst de camper jaarlijks

Kortom, genoeg te doen en beleven op Camping Buitenland.

Website Camping Buitenland: www.buitenland.com

Gerelateerd: Huisje bouwen op camping BuitenLand

 3.5/5 (34)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in