Camperplatform Goboony boekt omzetgroei

Europese crisissen zorgen wederom voor vakantiestijging camperverhuur –
Camperplatform Goboony boekt dit zomerseizoen dertig procent omzetgroei

Crisissen in Nederland en de rest van Europa leidden ertoe, dat veel consumenten tijdens hun zomervakantie besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en te profiteren van de flexibiliteit van een camper. Camperplatform Goboony boekte hierdoor in de zomermaanden een omzetgroei van dertig procent en zag nagenoeg eenzelfde stijging (31%) van het aantal verhuurde dagen. De hoeveelheid campers die voor verhuur werd aangeboden nam eveneens fors toe: van twee- naar drieduizend stuks. Ondanks de groei was deze voorraad de afgelopen zomermaanden vaak nagenoeg uitverkocht. De bezettingsgraad van de beschikbare campers op het verhuurplatform steeg in totaal met zo’n tien procent, waarvan ruim een kwart op het conto kwam van huurders, die voor het eerst besloten met een camper te reizen.

Leestip:  Frankia-club houdt technische dag

Veel van het hoge aantal boekingen waren op last minute-basis. Via de helpdesk en online boekingsverkeer verwezen deze vakantiegangers naar actuele problemen die zij probeerden te ontwijken. Met name de crisissituatie op Schiphol baarden hen zorgen. Zo schreef een van de klanten: ‘Omdat onze oudere kinderen steeds vaker andere plannen hebben, willen we nog een keer met elkaar op vakantie. Onze vliegreis is vanwege het gedoe op Schiphol geannuleerd en nu zoek ik een camper.’ Een andere klant noteerde: ‘We wilden er graag nog een paar dagen tussenuit maar door alle gekte rondom het vluchtverkeer, leek het ons leuk eens een ander avontuur aan te gaan.’ Oosteuropa-gangers verwezen soms naar de oorlogssituatie in Oekraïne. Reizigers naar Frankrijk voerden regelmatig de vele bosbranden op als reden van hun last minute-boeking. Overigens is dit al het derde opeenvolgende jaar dat juist de vrijheid van een camper gezien wordt als de ideale oplossing voor Europese problemen in de zomervakantie. Voorgaande twee jaren zorgden de reisbeperkingen vanwege corona tot een enorme explosie aan boekingen.

Goboony, Nederlands grootste deelplatform voor campers

Goboony is in 2015 opgestart door fervent camperaars Foppe Mijnlieff en Mark de Vos. Het Nederlandse deelplatform voor campers brengt campereigenaren samen met reizigers die de vrijheid van het reizen met een camper willen ervaren. Campereigenaren kunnen via Goboony hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil hoeft te staan en de kosten van camperbezit terug worden verdiend. Er staan momenteel ruim 9000 campers in de database, waarvan 3100 in Nederland. Hiermee is Goboony de grootste in Nederland én Europa.

Leestip:  Kom naar het Eventje!

Website Goboony: www.goboony.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in