Campergidsen die passen bij 2023

Bij Uitgeverij Elmar verschijnen deze week: Campergids Zuid-Noorwegen en Campergids Spanje Middellandse Zeekust, Catalonië en Andalusië.

Het aantal in Nederland geregistreerde campers is de laatste jaren verdubbeld. Bovendien heeft de verhuur van campers een enorme vlucht genomen. Daarbij valt op dat het profiel van de camperaar is veranderd. Tegenwoordig kiezen steeds vaker gezinnen met jonge kinderen voor een camper. De combinatie van onafhankelijkheid, comfort en mobiliteit past goed bij hun levensstijl. Door de introductie van een nieuwe reeks campergidsen is er nu een serie die ook goed aansluit bij de beleving van de nieuwe camperaar. De serie zet zichzelf op de kaart met de titels Zuid-Noorwegen en Spanje; Middellandse Zeekust .

Campergidsen onderscheiden zich van gewone reisgidsen doordat ze routes bieden die geschikt zijn voor een camper. Deze nieuwe gidsen vormen daarop geen uitzondering, maar daar houdt de overeenkomst met andere gidsen al bijna op. Nog voordat je zo’n nieuwe gids openslaat zie je de frisse vormgeving en het handzame formaat van 14 x 20 cm. Verder zie je op de voorkant het logo van het internationale platform voor camper-sharing PaulCamper. De leden van dit platform, met inmiddels 13.436 aangeboden campers, geven in elke gids een paar insider-tips.

Leestip:  ANWB coördinerend alarmcentrale bij rampen en calamiteiten
Campergids Zuid-Noorwegen Campergids Spanje

Als je zo’n nieuwe campergids opent dan zie je de eigenwijze lay-out, met veel ruimte voor prachtige foto’s. De gidsen bevatten zes of zeven voorgestelde routes, en vanzelfsprekend worden onderweg de hoogtepunten beschreven. De lezer wordt getutoyeerd en door die ontspannen manier van schrijven wordt je campergids een leuke reisgenoot. Ondanks het feit dat de gidsen per route een topografische kaart hebben zijn er, voor wie het wil, ook GPS-tracks beschikbaar. Verder heeft elke gids voor de kinderen twee bladzijden met spelletjes. Praktische zaken vind je in het hoofdstuk ‘Goed om te weten’. De paklijst en de checklist voor de camper worden aangeleverd door de leden van PaulCamper waardoor de actualiteit gewaarborgd is. Een camperwoordenboek, een hoofdstukje met de titel ‘niet doen’ en een speciaal voor het boek samengestelde playlist op Spotify maken het boek compleet. Alle gidsen uit deze reeks worden aangeboden voor € 22,99.

Leestip:  Winnaars automotive innovation award 2024

In Duitsland is deze serie succesvol gepubliceerd door MairDumont en ook voor Nederland zijn de verwachtingen hoog. Dat het Uitgeverij Elmar menens is met deze reeks blijkt uit hun ambitieuze plannen. Op termijn staan gidsen met de bestemmingen: Bretagne en Normandië; Frankrijk, Atlantische kust; Portugal; Zuid-Zweden; Zuid-Tirol, Gardameer en Venetië; en Toscane, Umbrië en De Marken in de planning.

Campergids Zuid-Noorwegen

216 pag. | Paperback met flappen| Uitgeverij Elmar | € 22.99 | ISBN 9789038928920

Campergids Spanje

Middellandse Zeekust, Catalonië en Andalusië

216 pag. | Paperback met flappen| Uitgeverij Elmar | € 22.99 | ISBN 9789038928913

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in