Scoutcentrum Buitenzorg met uitdagende activiteiten

Midden in Nederland aan de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je Scoutcentrum Buitenzorg. Hét terrein voor Scouts en basisscholen die willen kamperen in het bos.

Sinds 1949 is dit voormalig landgoed eigendom van Scouting Nederland. Het terrein wordt beheerd door vrijwilligers.

Het terrein

Scoutcentrum Buitenzorg bestaat uit 12ha bosgebied. Je vindt hier zeventien kampeervelden en een drietal binnenaccommodaties. De velden variëren van kleine veldjes geschikt voor een paar tenten tot grotere groepsterreinen. Elk kampeerveld heeft zijn eigen kampvuurplaats en er is voldoende stookhout beschikbaar. Op hun Scoutcentrum wordt gekampeerd met aandacht voor de natuur en het milieu en streven we naar duurzaam beheer van het terrein. Ze werken volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door het Scout Centre of Excellence for Nature, Environment and Sustainability (SCENES).

Leestip:  Camping Moulin des Forges Gites bij het dorpje Moutier Malcard
Activiteiten

Buitenzorg biedt tijdens de zomermaanden een aantal uitdagende activiteiten voor een goed gevuld en actief kamp, zoals boogschieten, leer- of houtbewerken, een survival bracelet maken,  of mini-pionieren.
Natuurlijk zijn ook meerdaagse hikes mogelijk, waarbij bijvoorbeeld overnacht kan worden op PBC Austerlitz De hikes zijn het hele scoutingseizoen te huur.

Omgeving

Amsterdam, Utrecht en Amersfoort zijn gemakkelijk te bereiken per trein.
In Baarn en omgeving worden door het jaar heen veel verschillende evenementengeorganiseerd.

Neem gerust een kijkje op de rest van hun site voor meer informatie, de voorzieningen en de activiteiten in de omgeving.

Website Scoutcentrum Buitenzorg: buitenzorg.scouting.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in