Actuele kampeertrends

Kamperen is nog steeds populair, maar wel op een andere manier dan 20 jaar geleden. De laatste jaren zijn er veel kampeertrends bijgekomen en dat heeft veel mensen weer warm laten lopen voor het kamperen. Daarbij zijn veel kampeermiddelen vele malen luxer geworden, waardoor men zeker niet meer gekscherend over ‘kramperen’ hoeft te spreken.

 

Back to basic

Dan vraag je jezelf misschien toch af of de traditionele kampeerder die tijdens een vakantie graag ‘back to basic’ gaat nog bestaat. Zijn er echt nog mensen die in een eenvoudig tentje met een eenpitsgasstelletje in weer en wind hun tentje opzetten? En zijn er ook nog mensen die genoegen nemen met slechts een beschikbaar kampeerveld voor de caravan of vouwtent? Tuurlijk! Wel zie je ook hier een verschuiving. Deze kampeerders kiezen vaak voor een plek met een verhaal.

Leestip:  World Campooz Day
Kamperen met een verhaal

Sommige kampeerders zijn op zoek naar een unieke ervaring, bijvoorbeeld het kamperen tijdens een groot evenement. Op een simpele camping waar je dicht bij het terrein van de Formule 1 bent en met alle campinggasten de overwinningen viert. Of kamperen bij een festival, waar je ’s morgens uit je tent het modderige veld op stapt om het simpele sanitair op te zoeken en je klaar te maken voor een nieuwe dag gevuld met muziek. Of men gaat voor een communitycamping: een plek die eigenlijk een soort van community is, maar dan in de natuur. Met z’n allen ’s avonds aan de barbecue vinden sommige kampeerders een unieke ervaring. Maar ook wildkamperen in Zweden is nog steeds erg in trek.

Luxe kamperen

De traditionele campings doen hun best om de kampeerder enthousiast te maken en te houden. Zij spelen bijvoorbeeld in op de glampingtrend. Compleet ingerichte tenten, met eigen sanitair of bijvoorbeeld een safaritent met een badkamer en keuken. Of er worden op de camping bijzondere overnachtingsplekken geplaatst, zoals slapen in een wijnvat, in een boomhut of in een pipowagen. Campers en caravans worden ook steeds luxer waardoor de vakantieganger van alle gemakken is voorzien.

Leestip:  De nationale kampeerdag: vier én ervaar het kampeergeluk
Vakantie vieren en werken tijdens de roadtrip

Ook de belangstelling voor de roadtrip neemt toe. Vaak in een luxe camper, maar soms ook in een oud busje. Van plek naar plek voor een langere periode en soms wordt er gewoon gewerkt vanuit het kampeermiddel om nog langer weg te kunnen blijven. Het is wel belangrijk dat er tijdens deze roadtrips wel rekening gehouden wordt met belangrijke zaken zoals onvoorziene zorgkosten. Zorg voor een European Health Insurance Card (EHIC). Zorgverzekeringen vergelijken om te kijken wat wel en wat niet gedekt is, is ook verstandig. Soms heb je een aanvullende buitenlanddekking of een reisverzekering met zorgdekking nodig.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in