5 tips voor de eerste keer op vakantie met de vouwwagen

Eerste keren zijn altijd spannend, en dat geldt ook voor de eerste keer kamperen met een vouwwagen. Het laatste wat je wil is dat je vakantie in het water valt door allerhande ongemakken zoals een verkeerde vouwwagen, verkeerde spullen, kou, of andere vormen van afzien. Maar maak je geen zorgen, als je goed voorbereid bent kan je eigenlijk niet zo veel gebeuren. Graag geven we je vijf aandachtspunten mee voor als je met een vouwwagen gaat kamperen. Zo ga jezorgeloos op vakantie!

Tip 1: Kies een vouwwagen die bij je past

Als je nog nooit met een vouwwagen hebt gekampeerd, is het misschien lastig om in te schatten wat voor model bij je past. Als het om de grootte gaat is het goed om na te gaan hoe je van plan bent te kamperen: ga je wekenlang op één plek staan? Dan is het fijn om een vouwwagen met een grote tentte hebben. Een ruime vouwwagen is ook een goed idee als je van plan bent naar een plek te gaan met wisselvallig weer: zo zitten jullie comfortabel binnen. Ben je van plan om veel van plek tot plek te reizen? Dan is het vooral handig als een vouwwagen simpel op te zetten is. Bij twijfel is het een goedidee om je te laten adviseren door kwalitatieve dealer met een ruim assortiment vouwwagens. Hier kun je bijvoorbeeld in de showroom testen hoe snel je de vouwwagen kunt opzetten.

Tip 2: Probeer de vouwwagen uit voordat je op reis gaat

Heb je de vouwwagen aangeschaft en ben je klaar om op vakantie te gaan? Zet dan eerst de vouwwagen een keer op in de tuin of op een dagcamping. Zo weet je zeker dat alles compleet is en ontdek je hoe alles werkt onder gunstige omstandigheden (en je dus niet moe of geïrriteerd bent na een dag rijden). Nog beter is het om, vóór jullie wekenlang weg gaan met de nieuwe vouwwagen, eerst een weekendje in de buurt proef te kamperen. Je ontdekt dan hoe de wagen en je kampeerspullen werken en wat je allemaal wel en niet nodig hebt. Zo kun je je optimaal voorbereiden op een lange vakantie.

Tip 3: Kies je kampeerspullen met zorg

Kampeerwinkels zijn verleidelijk: eenmaal binnen voel je je als een kind in de snoepwinkel en ben je geneigd om de mooiste stoelen, de lichtste borden en de nieuwste gadgets te kopen. Als je voor het eerst gaat kamperen: probeer je in te houden. Veel mensen vinden het leuk om kamperen juist simpel te houden, dus het is zonde om veel geld uit te geven als blijkt dat je prima zonder een luxe uitrusting kan. Ook hierbij geldt: door een keer proef te kamperen ontdek je wat je wel en niet nodig hebt. Je kunt spullen altijd later nog kopen! Bovendien heb je echt niet altijd het nieuwste of duurste nodig: oude of tweedehands spullen volstaan vaak ook prima. Ga je kamperen met kleine kinderen? Kijk dan hier wat geschikte kampeerspullen zijn om in te pakken.

Tip 4: Bereid je voor op het weer

Misschien wel een van de belangrijkste tips: neem als je gaat kamperen kleding én beddengoed mee voor verschillende typen weer. Zeker als je gaat kamperen in Nederland kan het knap koud worden, en zijn een extra deken, een pyjama, een dikke trui en warme schoenen geen overbodige luxe. Vergis je trouwens niet: ook in Frankrijk, Spanje of Italië koelt het ’s nachts flink af, vooral buiten het zomerseizoen. Ook goede regenkleding is altijd verstandig: je bent immers meer buiten dan normaal. Het is handig om een checklist voor kampeerkleding te gebruiken. Bedenk: wat is kleding die bijjouw bestemming past? Pas trouwens ook op dat je niet te veel kleren meeneemt, dat is zonde van de ruimte. Op de camping is het geen schande om maar één trui of jas te dragen, en met een flesje wasmiddel of een stuk zeep heb je de shirts die je eronder draagt zo weer gewassen!

Tip 5: Kom op tijd op de camping aan

Misschien ten overvloede, maar zorg ervoor dat je je vouwwagen niet in het donker hoeft op te zetten! Zeker in het begin ben je soms langer met het opzetten bezig dan je verwacht, omdat het toch allemaal nieuw is. Door op tijd te vertrekken en vroeg in de middag op de camping aan te komen, houd je sfeer relaxed en vrolijk en heb je alle tijd om de vouwwagen rustig op te zetten. Je bent tenslotte op vakantie, niet waar?

Gerelateerde links

Vouwwagen: klein achter de auto… groot op de camping

 4.4/5 (15)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in