Vloedgolf aan meldingen camperschade bij noodweer

Een fikse storm in eigen land, bosbranden in Griekenland en noodweer in Noord-Italië. De zomer van 2023 wordt geteisterd door heftige natuurverschijnselen. Dat heeft geleid tot een ongekende toestroom van meldingen bij camperverzekeraars.

Volgens Hans Thomas, teamleider verzekeringen bij de NKC, ontving de alarmcentrale deze zomer een veelvoud van het gebruikelijke aantal oproepen. Voor een groot deel hulpverzoeken als gevolg van het noodweer.

Thomas: “We hebben alle zeilen moeten bijzetten om de vloedgolf aan oproepen aan te kunnen. Gelukkig zijn we erin geslaagd de stroom aan telefoontjes te beantwoorden. Het is onze eerste zorg om nu aan inhoudelijke hulpverlening te doen, rekening houdend met reguliere hulpvragen van camperaars in andere vakantiegebieden. De alarmcentrale probeert getroffen reizigers zo snel mogelijk bij te staan. We hopen de aparte wachtrij voor de situatie in Italië op korte termijn overbodig te maken.”

Leestip:  CozyCamperVans.nl | Camperverhuur, nu gezelliger dan ooit

Een extra uitdaging is het herstellen van ruitschades aan de voertuigen. De capaciteit van de reparateurs en leveranciers in zowel Italië als Nederland is onvoldoende om alle beschadigde campers ter plekke te herstellen. Om die reden moet een groot deel van de voertuigen gerepatrieerd worden naar Nederland. Dat zal zo’n vier weken in beslag nemen.

Website NKC: www.nkc.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in