Vind je weg met de nieuwe GPS-handhelds van Garmin

De veelzijdige GPSMAP 67-serie en eTrex SE-handhelds hebben een langere batterijduur, verbeterde positienauwkeurigheid en wereldwijde communicatiemogelijkheid via inReach-satelliettechnologie.

Garmin kondigt vandaag de GPSMAP® 67-serie en de eTrex® SE aan, de nieuwste aanvullingen op het assortiment outdoor-navigatietoestellen. Beleef nieuwe avonturen met deze robuuste GPS-handhelds, met allerlei hulpmiddelen voor het vinden van de weg en een verbeterde batterijduur voor langere expedities. De nieuwe line-up beschikt over multi-GNSS- satellietondersteuning voor betere dekking in uitdagende omgevingen. De GPSMAP 67 en 67i gaan nog een stap verder met multi-band-technologie, die gebruikmaakt van meerdere frequenties om de positie nog beter te bepalen. Bovendien stelt de GPSMAP 67i met inReach®-technologie gebruikers in staat om in contact te blijven met vrienden en familie, zelfs zonder bereik. De gebruiker kan zelfs een interactieve SOS te sturen naar het 24/7 bemande Garmin ResponseSM Center(*1).

“Of je nu een middagwandeling maakt of een berg beklimt tijdens een uitgebreide expeditie, de eTrex SE en GPSMAP 67 bieden avonturiers de perfecte navigatiepartner en een gerust gevoel dankzij de bewezen GPS-technologie van Garmin. Voor degenen die de voorkeur geven aan wereldwijde communicatie en SOS-mogelijkheden, heeft de GPSMAP 67i met inReach-technologie de mogelijkheid om te communiceren via het 100% wereldwijde Iridium-satellietnetwerk. We zijn ook enthousiast over de verbeterde batterijduur en de hoogwaardige GPS-technologie die alle benodigde informatie geeft, inclusief Active Weather, slimme meldingen en meer(*2) bij het verkennen van off-the-grid locaties”, zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland.

Leestip:  Dit zijn de populairste campings van Europa
Verken vol vertrouwen met premium GPSMAP 67 en 67i

De volledig nieuwe GPSMAP 67-serie bevat twee met knoppen bediende handhelds, die robuust zijn gebouwd voor elk avontuur met een kleurenscherm van 3 inch dat in zonlicht afleesbaar is. Beide werken op vaste lithium-ionbatterijen met een batterijduur tot 180 uur in standaardmodus en tot wel 840 uur in expeditiemodus.
Beide modellen hebben toegang tot Garmin’s TopoActive-kaarten van Europa, satellietbeelden, multi- band GNSS-satellietondersteuning en sensoren om de omgeving gerust te verkennen. Ze beschikken daarnaast over een kompas met drie assen en een barometrische hoogtemeter, waarmee gebruikers hun hoogte en luchtdruk kunnen zien.

Met behulp van inReach-technologie maakt de GPSMAP 67i tweerichtingscommunicatie en locatiebepaling mogelijk via het 100% wereldwijde Iridium®-satellietnetwerk. Gebruikers kunnen een interactieve SOS-melding sturen naar Garmin Response, een 24/7 bemand professioneel noodcoördinatiecentrum dat, naast het informeren van de geschikte hulporganisatie, met de gebruiker kan communiceren. Garmin Response geeft updates over de status van de reddingsactie en blijft het incident volgen totdat het is opgelost. Ga voor meer informatie over de voordelen van een inReach- abonnement naar garmin.com/inReach.

Leestip:  Naast elektrificatie ook biobrandstoffen, E-fuels en waterstof nodig
Geniet langer van het buitenleven met de eTrex SE

De eTrex SE is de nieuwste generatie van Garmin’s langstlopende lijn duurzame, gebruiksvriendelijke handhelds. Deze handheld GPS op instapniveau werkt tot 168 uur in standaardmodus en tot 1800 uur in expeditiemodus met twee AA-batterijen (apart verkrijgbaar). Hij beschikt ook over een gemakkelijk af te lezen 2,2 inch display met hoog contrast, waarmee ontdekkingsreizigers referentiepunten kunnen bekijken en hun locatie en route kunnen volgen, zelfs in fel zonlicht.
De robuuste handheld is zo stevig gebouwd dat deze alle elementen aankan en heeft een waterbestendigheid van IPX7 om zelfs stormachtige weersomstandigheden te doorstaan. Gebruikers kunnen ook een route uitzetten met een ingebouwd digitaal kompas dat, ook bij stilstand, een nauwkeurige koers aangeeft.

Plan de expeditie

In combinatie met een compatibele smartphone kunnen de drie toestellen de Garmin ExploreTM-app gebruiken om het volgende outdoor-avontuur mee te plannen en toegang te krijgen tot actuele weersvoorspellingen, met Geocaching Live voor mobiele updates en synchronisatie. Zelfs wanneer de app niet op het net is aangesloten, kunnen gebruikers routes en referentiepunten op hun handheld laden, met of zonder wifi of mobiele service.
De GPSMAP 67 heeft een adviesprijs van € 549,99 en de inReach-compatibele GPSMAP 67i een van € 649,99. De eTrex SE-handheld heeft een adviesprijs van € 179,99. Ga voor meer informatie naar garmin.com/outdoor.

Leestip:  Outbase lanceert nieuw model: de ID.Buzz campervan

(*1) Actief satellietabonnement vereist. Sommige jurisdicties reguleren of verbieden het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om alle toepasselijke wetten te kennen en na te leven in de jurisdicties waar het apparaat bedoeld is om te worden gebruikt.

(*2) Moet worden gekoppeld met de Garmin Explore-app op een compatibele smartphone.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in