Strandvakantie? Overweeg deze 5 bestemmingen

Nu Nederland weer langzaam van het slot komt, kunnen we er eindelijk weer vaker op uit. Tijd voor een strandvakantie, dus!

Gelukkig kan dit ook zonder corona-paspoort en verre vliegtuigreis. In eigen land zijn er namelijk volop prachtige zandstranden met het ultieme vakantiegevoel te ontdekken. We zetten vijf fijne stranden voor je op een rij, en vertellen je wat je tijdens je staycation aan een reisverzekering hebt.

Reisverzekering: zin of onzin?

Voor een binnenlandse reis heb je geen reisverzekering nodig: onverwachte zorgkosten vallen immers gewoon onder je zorgverzekering. Maar wat wél handig is, is jezelf verzekeren tegen een mogelijke annulering van je reis.

Het kan namelijk zo zijn dat je vakantie, door persoonlijke of corona-gerelateerde maatregelen, moet worden afgebroken. En dan zou het zonde zijn als je je gemaakte reiskosten, voor de B&B bijvoorbeeld, ook nog eens kwijt bent. Sluit daarom voor je reis een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering af. Dan krijg je de reiskosten deels of volledig retour van de reisverzekeraar.

1: Domburg, Zeeland

In de provincie Zeeland vind je de Domburg. Dit is één van Nederlands meest schitterende zandstranden: het is breed, lang en vanaf duintop Hoge Hill heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de stranden buiten het dorp. Dichtbij Domburg vind je ook het rustige strand van kustplaats Zoutelande, evenals het beschermde natuurgebied De Manteling.

2: Cadzand-Bad, Zeeland

We blijven nog even hangen in Zeeland, want ook het strand van Cadzand ligt hier. Dit langgerekte strand heeft geen duinen, is 11 kilometer lang en draagt, als één van Europa’s oudste polderlandschappen, ontzettend veel historie met zich mee. Ook de geschiedenisliefhebber kan hier dus naar hartelust verkennen.

3: Schoorl aan Zee, Noord-Holland

Wat het strand van Schoorl zo uniek maakt, is dat je het alleen lopend of met de fiets kunt bereiken. Hierdoor is het er vaak lekker rustig. In de idyllische Schoorlse Duinen kun je eindeloos wandelen, ook door bossen en de heide. En als je klaar bent voor meer strand, dan ben je slechts een korte autorit verwijderd van zowel Bergen aan Zee als Egmond aan Zee.

4: Kijkduin, Den Haag

Is Scheveningen je veel te druk? Spring dan in de auto naar het Zuiderstrand van Kijkduin, wat terecht ook wel ‘het stille strand’ wordt genoemd door Hagenaars. Vanaf dit stukje kust kun je ongestoord genieten van de zonsondergang – en voor een gezellige strandtent hoef je nooit ver te lopen.

5: Ameland, Friesland

We sluiten af met één van de mooiste Waddeneilanden van ons land: Ameland. Dit pittoreske eiland is minder druk dan zijn populairdere zusjes, Texel en Terschelling. Je kunt er dan ook in alle rust vertoeven van de ongerepte natuur en het schone zandstrand. Jawel, zelfs als het hartje zomer is.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in