SSK Stichting Spelend Kamperen

Stichting Spelend Kamperen vindt zijn oorsprong in januari 1983. Ze zijn gestart met verschillende enthousiaste vrijwilligers die hun sporen in het werken met kinderen inmiddels hadden verdiend. De regio Uden-Gennep werd door ons bestookt met de inmiddels welbekende SSK-brieven waarmee ouders hun kinderen kunnen aanmelden.

De stichting

Aanvankelijk draaide de stichting op een groep van 30 vrijwilligers die zich met plezier inzette voor het plezier van de kinderen. Een vaste groep vrijwilligers was inmiddels veteraan op het kampterrein, anderen kwamen vers van de Pabo. Gezamenlijk waren zij verantwoordelijk voor geslaagde eerste kampjaren waar wij nu nog met veel plezier op terugkijken.

In de loop der jaren hebben ze ervaring opgedaan met verschillende kanten van het kamperen. Sinds jaar en dag wordt er naast de blokhut voor de dagelijkse activiteiten gebruik gemaakt van tenten voor de overnachtingen van de kinderen.

Echte tenten

De kampweken beginnen op zondag en eindigen op zaterdag. Kinderen die met ons meegaan (6-12 jaar, groep 3 t/m 8) slapen in echte tenten in de bosrijke omgeving van Valkenswaard. Te midden van de vele tenten staat een luxe blokhut met een keuken voor onze koks, een washok voor de algemene dienst, voldoende gescheiden toiletten en een grote zaal die gebruikt wordt om in te eten, spelletjes te spelen en te schuilen als het per ongeluk regent.

Leestip:  International Car Logistics verder onder de vlag van Logicx Berging

Op een kamp is plaats voor ongeveer 56 kinderen en 14 volwassen leiding, deze leiding bestaat uit:

  • 2 hoofdleiding, zij verzorgen het hele reilen en zeilen van het kamp.
  • 8 groepsleiding, 2 per spelgroep. Zij zijn de hele dag verantwoordelijk voor hun spelgroep. Zo begeleiden zij de spelletjes in het bos en eten ze gezellig aan een grote eettafel met hun spelgroep.
  • 2 koks, zij zorgen ervoor dat er elke dag overheerlijke kindvriendelijke maaltijden op tafel staan.
  • Minstens 2 algemene dienst, zij zorgen ervoor dat spelletjes klaarstaan en nemen de huishoudelijke taken op zich.

Op kamp is de hele dag gevuld met buitenspelletjes zowel in het aangrenzende bos als op het kampterrein zelf zijn ze te vinden. Op de eerste dag worden de kinderen verdeeld over de vier spelgroepen (rood, geel, groen of blauw) in deze groepen strijden ze tegen elkaar in verschillende spelletjes zoals Levend Stratego, Water- Spons- Vuur, het Stralenspel, Het Dieren Geluidenspel, Smokkelspel en nog veel meer.

Leestip:  Negen goede redenen om te gaan kamperen in Zweden

De hele kampweek staat in het teken van een thema. Zo help je een beroemde filmmaker met het opnemen van zijn film; speur je mee met een detective; begeef je je ineens in de middeleeuwen of het land van Zo. Door middel van bosspelen, speurtochten, knutselactiviteiten enzovoort, ontwikkelt het thema zich tot de grande finale. Als afsluiting van de kampweek houden we op de laatste avond een gezellig kampvuur waarbij ook het thema wordt afgesloten.

De kinderen slapen in tenten waarbij er plaats is voor maximaal 6 kinderen en één leiding. Bij het indelen van de tentgroepen wordt rekening gehouden met geslacht en leeftijd, dit geldt ook voor de tentleiding. Op je inschrijfformulier mag je zelf een voorkeur aangeven bij wie je graag in de tent of in de groep wilt. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Dus vraag gerust aan je vriendjes of vriendinnetjes of ze ook mee willen.

Leestip:  Eerste keer kamperen? De belangrijkste benodigdheden op een rij!

website Spelendkamperen

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in